Николай Банев се отказа от всички свои защитници в началото

...
Николай Банев се отказа от всички свои защитници в началото
Коментари Харесай

Николай Банев се отказа от защита и после преупълномощи адвокатите си

Николай Банев се отхвърли от всички свои бранители при започване на днешното дело в Специализирания углавен съд .

След като беседва уединено с юриста си, за който твърди, че не бил разговарял от пет месеца, той още веднъж преупълномощи досегашните си бранители и те не престават да го пазят, осведоми БиТиВи.

По време на съвещанието Банев изиска да даде пояснения, в които дефинира делото като бутафорно. По думите му той 20 месеца бил арестуван под непоколебим тъмничен режим. Той се оплака и от законовата принуда, която се води против него.

Николай, Евгения и Мария Баневи са упрекнати в проведена незаконна група, данъчни закононарушения във връзка с две търговски сдружения и пране на пари и държане на муниции.

Банев изиска съдът да му покаже документ за изискуеми и неплатени налози, с цел да се оправдае задържането му, за което твърди, че е безпричинно.

В края на изявлението си предприемачът изиска отказ на съдията и преустановяване на делото. Всичко това беше отхвърлено от съда и несъмнено като безпричинно .

Част от някогашните чиновници на фамилията към този момент са дали показания. По думите им, вместо в сметките на фирмите, парите отивали в сметки на фамилия Баневи.

До тук нямаме отсрочено правосъдно съвещание заради отсъствие на нито един очевидец, изясни представител на държавното обвиняване. Последното съвещание бе отсрочено, тъй като подсъдимите Банев и Банева, с които се осъществяваше връзка посредством скайп, не дадоха единодушие да се пристъпи към разпити на очевидци в тяхно неявяване, желаеха физически да участват.

Днес стана ясно, че на 24 юни Банев е подал заявление до Спецсъда, че се отхвърля от бранителите си , сподели един от прокурорите . . Той е с непрекъснат арест и според императивните разпореждания на Наказателно-процесуален кодекс, отбраната му е наложителна. Съдът е изискал правосъден бранител, който би трябвало да се запознае с големия размер материали, с цел да може дейно да пази подсъдимия. По тази причина от Спецсъда са се обадили на очевидците в цялата страна да не идват по аргументи отвън прокуратурата и отвън съда по отношение на държанието и защитната тактика на подсъдимите.

Другият прокурор изясни, че на предишното правосъдно съвещание са пристигнали двама очевидци и Баневите не са поискали очевидците да бъдат разпитани. Той посочи, че очевидците знаят обстоятелства и условия, които имат отношение към предмета на доказване. Призовани са предвид на откриване на обективната истина.

На предходното съвещание са подадени молби от огромна част от бранителите на тримата (Евгения, Николай и майка му Мария) с искане делото да се спре до изясняване на обстановката в страната - дали ще бъде продължена карантината, дали ще има изключително състояние, тъй като и тримата били рискови. Забавянето не е от страна на прокуратурата и на съда, посочи прокурор по делото.

В началото на годината Евгения Банева беше пусната под домакински арест, а Николай Банев към момента е в следствения арест.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР