Николай Банев-Младши разказа в писмо до Dir.bg за свидетелските си

...
Николай Банев-Младши разказа в писмо до Dir.bg за свидетелските си
Коментари Харесай

Синът на Николай Банев: Баща ми е жертва на Евгения, затрупа ме със заплахи

Николай Банев-Младши описа в писмо до Dir.bg за свидетелските си показания по делото против татко му и Евгения Банева.

В описа се твърди за среднощни електронни трудове и закани за " деветия кръг на пъкъла ", офшорни компании и голям брой опити за машинация.

Ето какво написа той:

" Нямам никакъв контакт с татко ми, защото откакто се разсинових от Евгения Банева, той ме затрупа със среднощни електронни трудове и закани, в които ме изпращаше в " деветия кръг на пъкъла " (цитатът е точен). До този миг не знаех съвсем нищо за полагащото ми се като завещание от умрялата ми на 31.08.2015 година майка. Впоследствие научих, че аз и сестра ми Раиса сме били подложени на голям брой опити за машинация, като да вземем за пример: моят автограф е бил подправен по дело за подялба (когато е било заведено, даже не знаех за него). Фалшифициран е бил и подписът на към този момент мъртвата ми майка, в опит за машинация по правосъден път посредством прокурист на офшорката " ДЖУРИСКАНДО ". За всичко това към този момент има прокурорски и следствени дейности, които се намират в разнообразни етапи.

Що се отнася до обвиняванията на Специализираната прокуратура за над 1 милиард, незабавно след ареста на Евгения и Николай Баневи във Франция, аз бях свикан за разпит, дружно с доста други хора. Да, споделих единствено истината! Да, известно ми беше, че съществуват офшорни компании, ръководени от татко ми и Евгения Банева. Това го знае целият български народ още от времето, когато гръмна " Панама гейт ". Дори Евгения изясни по доста медии, че това било международна процедура. Отговорих на всички въпроси на Специализираната прокуратура откровено и споделих, каквото знам. За никакви " милиарди " обаче не съм знаел! Затова намирам за злонамерено да бъда обявяван за " главният очевидец ".

Да, свидетелствах, само че съм надълбоко уверен, че татко ми е също измежду жертвите на Евгения Златева Банева, без въобще да го извинявам. Това мое изказване е надълбоко персонално, мъчително и не считам да влизам в елементи. Сега, откакто в коментар под изявленията в уеб страниците се изсипаха стотици мерзости - че съм " предал " татко си, че " всичко е за пари ", в действителност съм решен да потърся занапред полагащото ми се като завещание от майка ми.

От двете каузи, заведени от сестра ми, от които едното завърши дефинитивно преди повече от три години и половина, получих към 140 хиляди паунда, които използвах да погася заеми и с цел да завърша следването си в Англия, защото татко ми спря издръжката ми. Второто дело, отново заведено от сестра ми, и извоювано на първа инстанция, се апелира от татко ми. Моят дял от него е родната къща на майка ми в Ямбол и малко дворно място в землището на с. Мало Бучино. Повтарям, че в този момент обаче считам да потърся всичките си права на правоприемник посредством съда, и в случай че вероятно получа нещо, въпрос на персонално решение и съвест е какво ще направя с него. Водещо за мен постоянно е било да защитя паметта на майка си, а не материалните облаги. Справедливостта и истината на първо място! “ /tribune.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР