Никола Цолов спечели и третото състезание в третия кръг от

...
Никола Цолов спечели и третото състезание в третия кръг от
Коментари Харесай

3 от 3 победи за Никола Цолов във Формула 4 във Валенсия

Никола Цолов завоюва и третото съревнование в третия кръг от сезона в испанската Формула 4 на пистата „ Рикардо Тормо” във Валенсия. Той още веднъж бе отпред на колоната от старта до финала, предава sportal.bg.
Този път Никола започва втори, само че първоначално съотборникът му в Кампос Рейсинг Хю Бартър се забави ужасно доста на старта. Това разреши на тръгналия трети Тимотеущ Кухарчик да нападна първата позиция и в първите няколко завоя двамата с Цолов се бореха гума до гума за водачеството, като в средата на обиколката българинът поведе.
След това той натрупа 1 секунда задатък, след това 2 и към средата на надпреварата преднината му стартира да надвишава 5 секунди, с цел да стигне 8 малко преди финала, когато Никола върна газта и приключи на 4 секунди пред Кухарчик и Кирил Смол, който стана третият водач на подиума.
За 9 надпревари в испанската Формула 4 Никола към този момент има 6 победи, 5 от които следващи и води безапелационно в класирането пред Кухарчик. Никола е записал всички най-бързи обиколки от началото на сезона, завоюва 6 квалификации и взе 6 първи места при новаците в шампионата.
Сезонът продължава на класическата писта „ Спа” в Белгия, за която Цолов споделя, че му е обичаната.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР