Никола Попов стана Ябълката на раздора между ЦСКА и Левски.

...
Никола Попов стана Ябълката на раздора между ЦСКА и Левски.
Коментари Харесай

Грешките на скандалния Никола Попов и чии интереси обслужва реферът

Никола Попов стана Ябълката на раздора сред ЦСКА и Левски. Двата тима се изправят в борба за националната купа в неделя, а през вчерашния ден беше оповестено и името на съдията, което разбуни духовете.

Не минаха и минути, а от " Армията " беше пусната светкавична декларация, подплатена с опасенията, че армейците ще бъдат ритуално рязани на финала.

За да влезе в аления звук, същото сториха и от Левски, в лицето на треньора Станимир Стоилов, който атакува притежателя на ЦСКА Гриша Ганчев, правейки разкрития от предишното на предприемача.

Lupa.bg се връща обратно в годините, с цел да ви напомни някои от фрапантните неточности на рефера Никола Попов, били те в ущърб на някои от клубовете у нас.

Ето и къс лист:

- 25.VII.2015 година Като спомагателен асистент-рефер на навън линията не зачита гол на " Литекс ", въпреки топката да минава над метър във вратата на " сините " при равенството 2:2 в София. Тогавашният шеф на съдиите Никола Джугански е заставен да каже: " Голът на " Литекс " бе чист, само че не бе зачетен ". Попов е изваден от нарядите за месец.

- 13.V.2017 година " ЦСКА печели с 1:0 като посетител против " Черно море ". В края на мача Попов " извади " игра с ръка на Антон Недялков от наказателното поле и вместо дузпа отсъди директен свободен удар.

- 6.IХ.2017 година - Попов не гони Натанаел ( " Лудогорец " ) за два удара без топка против Антонио Вутов ( " Левски " ), а вместо това измисля нарушаване на играча на " сините " при нулевото тъждество на " Герена ". Бразилецът пък получава единствено жълт картон. Тити Папазов се заканва да поведе въстание против Попов, в случай че не бъде изваден от ранглистата.

- 25.XI.2017 година Реферът разрешава на " Левски " да победи с 1:0 като посетител " Верея " с гол на Давид Яблонски в последната минута, въпреки че чехът игра с ръка.

- 21.VII.2018 година - На " Лудогорец " - " Етър " (1:0) Попов не отсъжда дузпа в интерес на " Етър " за очевидна игра с ръка на Якуб Швиерчок.

- 8.XII.2018 година На " Левски " - " Етър " (2:1) анулира по необясними аргументи гол с глава на Иван Петков от гостите в последната минута, изтъквайки, че нападателят е направил нарушаване в офанзива. В този мач Попов записва Станислав Костов като създател на първия гол за " Левски ", въпреки да става въпрос за автогол на Иван Скерлев.

- 16.XII.2018 година Попов не посмява да отсъди дузпа за " Дунав " при домакинската загуба с 0:2 от " Лудогорец ", макар че ясно се видя по какъв начин Козмин Моци удря с лакът в лицето Ахмед Ахмедов.

- 23.II.2019 година Реферът си навлича гнева на " Лудогорец ", откакто в мач против " Черно море ", извоюван от варненци с 1:0, анулира гол на Якуб Швиерчок и не дава дузпа за игра с ръка на Пламен Димов. После изяснява, че видял по какъв начин Димов играе с глава вместо с ръка, а Швиерчок е фаулирал вратаря при офанзивата си.

- 31.III.2019 година В дуела " Левски " - " Ботев " (Пд) - 1:1, Попов отсъжда несъществуваща дузпа за домакините за игра с ръка на Филип Филипов, въпреки топката да се удря в рамото му.

И това не е цялостна извадка на позволените неточности. Има и други предходни пропуски, само че се стопираме единствено на тези, направени след оповестяването му за футболен рефер №1 в България за 2016 година от Асоциацията на българските съдии. В множеството случаи след грешките си Попов е оправдаван от Съдийската комисия или леко смъмрен. А при по-сериозен гаф е спиран от дежурства за два-три кръга, след което още веднъж е оправдан.

Което не пречи да бъде включен в листата на интернационалните рефери. Последното му обезпечава някои назначения за основен арбитър (основно евроквалификации до 21 година или срещи от Младежката шампионска лига), само че също по този начин сигурни и нелоши спомагателни приходи като четвърти арбитър, където има главно задачата да подвига таблото за смени и да демонстрира какъв брой минути е продължението.

През 2020 година Попов е управлявал три интернационалните мача, а в други два е бил спомагателен арбитър. През 2019 година съотношението е било четири дуела като четвърти арбитър и три като основен, и така нататък

Срещу Попов не от през вчерашния ден има брожения във футболните среди, че лансирането му като интернационален рефер, а и обезпечения му комфорт за вътрешното състезание макар грубите неточности се дължат на неговия татко. Антон Попов дълго време беше шеф на направление " Първенства и шампионати " в БФС, а от февруари 2014 година стана зам. изпълнителен шеф на футболната централа.

" При Никола Попов има доста сериозен спор на ползи. Знаем кой е татко му. Ако някой каже нещо срещу съдийството, той бива изхвърлен, както бях изхвърлен и аз от този човек ", разяснява някогашният методист на съдиите ни Детелин Баялцалиев.

Друг някогашен рефер - Петър Янински, също беше сериозен: " Щом подобен негодник като Никола Попов е арбитър №1, значи нещата в действителност са отвън надзор. Крайно време е да се вземат крути ограничения и нещо да се промени. Всичко в българския футбол е шуробаджанащина. "
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР