Никола Илиев спечели наградата за най-прогресиращ млад футболист на България

...
Никола Илиев спечели наградата за най-прогресиращ млад футболист на България
Коментари Харесай

Награди за Никола Илиев, Текпетей, Симона Петкова и Де Нойер

Никола Илиев завоюва премията за най-прогресиращ млад футболист на България през 2022 година.

Играчът на Интер завоюва оценката с 28 гласа, изпреварвайки Марин Петков от Левски с 14, Християн Петров от ЦСКА, Пламен Андреев от Левски и Илия Груев-младши от Вердер (Бремен) с по 12 гласа.

„ Изключителна чест е за мен. Съжалявам, че не мога да участвам в България. Благодаря на всички, които са дали своят вот за мен “, съобщи Никола Илиев.

Футболистът на Лудогорец Бърнард Текпетей бе определен за най-хубав чужденец, играещ в България, следван от към този момент продадения някогашен собствен съотборник Каули Оливейра и Юрген Матей от ЦСКА.

„ Много благодаря за тази премия. Много благодаря на всички, които са дали своят вот за мен. Много благодаря на моя състезателен шеф Георги Караманджуков и на Лудогорец “, сподели Текпетей.

Защитникът на ЦСКА Брадли де Нойер пък взе наградата за най-красив гол за победното си попадение на 29 август в дуела против ЦСКА 1948.

Наградата за футболист номер 1 при дамите бе връчена от алпинистката Силвия Аздреева, а наградата отиде при Симона Петкова, която завоюва с 47 гласа, следвана от Евдокия Попадинова (20) и Десислава Добюи (10).

„ Изключителна чест и наслада е за мен да получа тази премия. Благодаря за признанието за женския футбол. Надявам се по-често да се чува, че дамите могат да ритат и вкарват голове “, сбита бе Петкова.
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР