Никол е само на 5 години, а още от раждането

...
Никол е само на 5 години, а още от раждането
Коментари Харесай

5-годишната Никол се бори с тежко заболяване, има нужда от помощ

Никол е единствено на 5 години, а още от раждането си е диагностицирана с доста рядко генетично заболяване – Nijmegen breakage. 
Прочетете още
До октомври тази година Никол боледува относително рядко до момента в който една вечер не подвига температура. По общоприета процедура се свързват с лекуващия ѝ доктор, който ги препраща да пуснат кръвна картина. Мислели, че е следващият вирус, резултатите обаче ги оставят меко казано потресени – някои от индикаторите ѝ били доста повишени, а някои даже 3 пъти под нормата.

И по този начин Никол и родителите ѝ се озовали пред отделението “Детска онкология и хематология ” Варна където ги приели незабавно. Там последвали редица проучвания и миелограми (изследване на костен мозък), които посочили ужасяващата диагноза “Остра лимфобластна Т-клетъчна левкимия “. Така стартира техният пъкъл.
В търсене на 100% донор
Започнали курс на лекуване с химиотерапия, само че преди края на курса Никол направила спазъм. Веднага била свалена за нуклеарно магнитен резонанс, който посочил, че тя е натрупала токсичност от химиотерапията. Това означавало, че тя не може да продължи лекуването по общоприетия протокол. В тази обстановка мнението на лекарите е, че би трябвало да се направи трансплантация на костен мозък, с цел да може да бъде излекувана и с цел да се понижи до най-малко риска от рецидив на болестта. Взети са проби от майка ѝ и татко ѝ, с цел да се ревизира дали някой от тях може да бъде донор. Баща ѝ се оказал по-съвместим, само че не на 100%. Надеждата им е в чужбина да намерят 100% донор. И тази по този начин комплицирана трансплантация да се извърши в задгранична клиника.

Сумата за това лекуване обаче е непостижима за фамилията! Затова те се обръщат за помощ! Молим всеки, който има опция, да помогне на Никол да оздравее!

Банка: Алианц Банк България
IBAN: BG57BUIN95611000714727
BIC: BUINBGSF
Получател: Павел Андреев
Основание: Дарение за Никол Радославова Караколева
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР