Никога срещу Русия. А когато Русия е срещу теб ти

...
Никога срещу Русия. А когато Русия е срещу теб ти
Коментари Харесай

Иван Костов: Никога срещу Русия. А когато тя е срещу теб какво правиш?

" Никога против Русия. А когато Русия е против теб ти какво правиш? Снишаваш се и пълзиш? Така не може ".

Това съобщи някогашният министър председател Иван Костов пред бТВ Той посочи, че сходни политичекси послания се насочат от водещите български политици от 2001 година насам (когато той загуби изборите - б.р.)

" Всички тези хора имаха говорене на съветски сътрудници за въздействие. 20 години се приказва, не трябва да се приказва по този начин в страна, която е в Европейски Съюз и НАТО. Това предизвиква цялостното комплициране на хората ", съобщи Костов.

Според него сега на страната ни е необходим народен консенсус.

" Да правят отстъпка всички ще вкарат вълка в кошарата сами. Те ще провокират лавина от избори, служебни държавни управления, извърнат политически курс. Ще стане едно срутване на самата политическа система ", сподели Костов.

Според него партиите би трябвало да реализират единодушие за обща декларация, с цел да бъде избавена България от този риск.

" Не е наложително и Българска социалистическа партия или някакво крило на Българска социалистическа партия да е вътре в националното единодушие. През 1997 година Българска социалистическа партия не гласоподава всички точки. Може някой да не е там, само че другите би трябвало да бъдат. Нали са натовци от ГЕРБ, нали са евроатлантици? Нали изискуем участието в НАТО и Европейски Съюз на Движение за права и свободи? Хайде, дано да влизат в това единодушие ", сподели Костов.

За следващ път той съобщи, че Русия води същинска хибридна война в България.

" Хората не си дават сметка какво значи да си нериятелска страна на Русия. Срещу теб могат да бъдат приложени всевъзможни средства. Агресивни дейности, без да се ползва военни средства. Пропаганда на първо място ", сподели Костов.

Според него би трябвало да се направи цялостна инспекция на лоялността на службите.

Костов счита, че е допустимо да има нулева енергийна взаимозависимост от Русия. Според него " Лукойл " може да преработва и различен нефт, тъй като и в този момент го прави.

" Втечненият природен газ няма да е по-скъп, от дълго време сме пресметнали ", съобщи Костов.

Според него по силата на глобите България би трябвало да реализира контрол над съветските активи у нас.

Костоя съобщи, че не съжалява, че по негово време " Лукойл " е влезнала в България.

" Те завоюваха един почтен търг, дадоха най-хубавата оферта. Противното щеше да породи вълна от обвинявания за корупция. " Лукойл " се държеше доста лоялно до 2007 година След 2007 г, престанха да заплащат налози. Начело на страната беше Сергей Станишев ", сподели Костов.

И добави:

" Русия по силата на глобите е отвън тази пазарна общественост, това е смисъла на глобите. Това е мощен инструмент за нанасяне на вреди на Русия ".

По отношение на войната в Украйна Костов съобщи, че най-вероятно тя ще продължи дълго и ще бъде война на безсилие. Според него Русия просто би трябвало да изтегли своите войски от Украйна и това няма да бъде оскърбление за нея.

" Изтощена ще бъде Русия с ейната доста дребна стопанска система, спрямо могъщата стопанска система на Запада. Не могат да заплащат една доста скъпо струваща война. Те би трябвало да изоставен територията на Украйна, Рано или късно тряба да изоставен ", уверен е Костов.

Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР