Никога не съм бил зависим.Това заяви пред БиТиВи депутатът Явор

...
Никога не съм бил зависим.Това заяви пред БиТиВи депутатът Явор
Коментари Харесай

Явор Божанков: Разводът ми с БСП е окончателен, път назад няма!

Никога не съм бил подвластен.

Това съобщи пред БиТиВи депутатът Явор Божанков, изключен през миналата седмица от ПГ на Българска социалистическа партия.

Твърде доста въпроси се събирали, по които той дал своя вот друго от алените. Затова и националният представител знаел, че ще има последици за него при позицията му за даването от странати ни на оръжия за Украйна.

Червените му предложили да не взе участие във вота за оръжията за Украйна. Идва миг, в който човек не може повече да прави взаимни отстъпки, съобщи Явор Божанков.

 

Българска социалистическа партия ми предложиха да не вземам участие в гласуването и по този начин да защитя тезата си, само че смятам, че това е исторически миг за България и желая един ден децата ми да знаят по какъв начин съм дал своя вот, разри той в ефира на " Тази неделя " по БТВ.

От парламентарната естрада Божанков разкритикува позицията на Българска социалистическа партия за изпращането на оръжия за Украйна, което му костваше участието в групата на социалистите в Народното събрание.

" Гласувах по този начин, както смятам за редно. Групата се събра, поканиха ме и ми споделиха какво считат да създадат. Преди гласуването в зала имахме среща, те ми споделиха, че прекалено много въпроси се насъбраха и то основни (връщането на хартиената бюлетина - бел.ред.), по които аз гласоподавам по друг метод. Аз влязох в зала и знаех, че в случай че гласоподавам друго, може да има тези последици. ", описа Божанков.

Той сподели, че в случай че се върне обратно във времето и 5 пъти би дал своя вот по този метод, тъй като с тематики като военната помощ нямало да направи взаимни отстъпки.

Обидиха ме думите на сътрудници от Българска социалистическа партия, че съм непризнателен към партията, тя ми е дала доста, само че и аз на нея, това не е еднопосочна улица, сподели още някогашният народен представител на левицата, който към този момент е самостоятелен.

Независим звучи добре, само че аз по този начин или другояче в никакъв случай не съм бил подвластен, сподели още той.

Не одобрявам апела да напусна Народното събрание, гласувах по отношение на персоналния си морал и по отношение на Конституцията, има моменти, в които ползите на партията не са над ползите на страната, сподели още той.

Разговор да съм част от друга политическа партия, не е воден към този миг, сподели още Божанков.

Зная, че съм едно от лицата на Българска социалистическа партия и каквото кажа, ще има тежест, акцентира той, само че още веднъж посочи, че доста неща се натрупали в връзките му с левицата.

 

Божанков съобщи, че е водил тежки борби за машинния избор, като изясни, че има и други хора в Българска социалистическа партия, които са против връщането на хартиената бюлетина.

Той призна, че е обиден от изявленията на някогашните си сътрудници в левицата. Депутатите от Българска социалистическа партия обаче, по думите му, се разсейвали и когато се говорело за оставката на основния прокурор Иван Гешев.

Разводът с Българска социалистическа партия в финален, път обратно няма, изясни Божанков.

На този стадий самостоятелен, ми звучи отлично, сподели той. Партийните ползи не са над ползите на страната, счита националният представител и увери, че остава в Народното събрание.
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР