Никога ли досега не сте си задавали въпросите Защо не

...
Никога ли досега не сте си задавали въпросите Защо не
Коментари Харесай

Самомасаж на корема връща младостта и здравето

Никога ли до момента не сте си задавали въпросите „ Защо не ми оказват помощ тези медикаменти, които ми изписват лекарите? Защо едни и същи медикаменти на някого оказват помощ, а на други не? Защо едни и същи медикаменти от време на време ми оказват помощ, а от време на време не? “. Отговорът е, тъй като в нашите вътрешни органи има застой в кръвообращението. Това се назовава подуване на вътрешните органи. А както е известно, нашето тяло в 70 – 80% се състои от течности. Кръвта е течна и какво се получава в тази застояла среда? Какво се образува в това „ тресавище ”? Кой живее там? Вируси, паразити, инфекции и други вредоносни микроорганизми е отговорът.

Друга специфичност на нашето тяло е, че всеки орган реагира на избрани отрицателни страсти и ги натрупва. Например:
• Сърцето натрупва в себе си тъгата.
• Белите дробове натрупат в себе си страха за утрешния ден.
• Бъбреците събират в себе си боязън, стрес.
• Проблемите с червата настъпват при неприемането на обстановката.
• Черният дроб и жлъчката натрупват в себе си експанзията.

Обичайно лекарите ни назначават медикаменти, а те не ни оказват помощ. А какво да вършим – напълно основателно ще попитате.

Има антична методика от нашите предшественици, които са я знаели и практикували - масаж на корема, това е висцералната херопрактика. Масажът на корема оказва помощ да се отстрани от вътрешните органи отокът и да се възстановява кръвообращението. И тогава медикаментите, билките, питателните добавки, предписани от нашите лекари, ще стигнат до местоназначението си.

Тези познания ги е събрал в единна методика проф. Алесандър Тиможеевич Огулов, основателят на клиника „ Предтеча “ в Москва. Първите резултати при спортистите на проф. Огулов са били следните: по-малко травми; по-бързо излизане от травмите; по-високи спортни достижения.

Да бъдем здрави или не решаваме сами! Наталия Бегачева е притежател на наградата „ Лечител на Русия “ за 2012 година, терапевт с повече от 40 година опит и ученичка на проф. Огулов. Тя е приспособила висцералния масаж в техника за самомасаж. Курс по самомасаж по методиката на висцералната терапия - „ Помогни си самичък – Вашето здраве е във вашите ръце “, ще има напълно скоро в София – на 8 юли. Той ще се организира в Център за личностно развиване „ Вселена”.

Вечерният масаж в леглото може да ви държи надалеч от аптеки, лечебни заведения и терапевти. Освен това може да научите близки, родственици, другари на висцералната терапия - античната славянска методика, с която нашите баби и дядовци са се лекували.

Техниката на самомасажа не е сложна за научаване. Има избрани точки по корема, които се масажират в дадена поредност с ръце. Така на корема и органите ни става по-леко, те заемат верните си места, усъвършенстват функционалностите си и оздравяват... В рамките на един ден всеки от нас може да се научи:
- по какъв начин да си дава първа помощ;
- по какъв начин да се оправя с неочакваните болки;
- по какъв начин да отстрани тежестта от корема си;
- по какъв начин да се избави от хроничните неразположения в корема;
- по какъв начин да разсъни панкреаса си за усета към живота;
- по какъв начин да усъвършенства перисталтиката си;
- по какъв начин да се избави от газовете в червата;
- по какъв начин да облекчава и лекува личните си органи
; - по какъв начин да се подмладява и тонизира организма си...
Масажът има резултати при цироза на черния дроб, кисти, миоми, сраствания, колит, гастрит, язва, проблеми с жлъчката и панкреаса, ставни болки и износвания, нарушавания в паметта...
Курсът, който води Наталия Бегачева, е за всеки, който желае да усъвършенства здравето си и да се самоподмладява.

Маргарита БЛАГОЕВА

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР