Никарагуа съди Германия в Международния съд (МС) за финансиране на

...
Никарагуа съди Германия в Международния съд (МС) за финансиране на
Коментари Харесай

Никарагуа завлича Германия пред Международния съд за „улесняване на геноцида на Израел“ в Газа

Никарагуа съди Германия в Международния съд (МС) за финансиране на Израел и редуциране на помощта за Агенцията на Организация на обединените нации за палестинските бежанци (UNRWA), съдът разгласи в петък.

Латиноамериканската страна упрекна Берлин в нарушение на интернационалното право при продължаващото финансиране на Тел Авив и изиска от Международния съд да подреди незабавни ограничения, които да принудят Германия да приключи военната помощ за Израел и да възобнови финансирането на UNRWA.

„ Изпращайки военно съоръжение и в този момент спирайки финансирането на UNRWA, която дава основна поддръжка на цивилното население, Германия улеснява осъществяването на геноцид “, сподели Никарагуа в своята документи, цитирайки Конвенцията за геноцида от 1948 година и Женевските конвенции от 1949 година по отношение на законите на война в окупираните палестински територии.

Германия е основен съдружник на Тел Авив и е един от най-големите му снабдители на оръжие дружно със Съединените щати, съгласно специалисти на Организация на обединените нации.

...

Прочетете целия текст »
Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР