Никакви нарушения при сключването и изпълнението на договор между Агенция

...
Никакви нарушения при сключването и изпълнението на договор между Агенция
Коментари Харесай

Агенцията за държавна финансова инспекция не откри никакви нарушения в държавната фирма „Автомагистрали“


Никакви нарушавания при сключването и осъществяването на контракт сред Агенция “Пътна инфраструктура ” и държавното сдружение “Автомагистрали ” ЕАД не откри Агенцията за държавна финансова ревизия (АДФИ). Това излиза наяве от доклада на АДФИ за свършената работа през първото тримесечие на годината, оповестява „ Труд “.

Направена е инспекция за съблюдаване на нормативните актове, уреждащи бюджетната, финансово-стопанската и отчетната активност, както и законодателството в региона на публичните поръчки при сключването и осъществяването на контракт от 18 декември 2019 година, сред АПИ и “Автомагистрали ” ЕАД за “Доизграждане на Автомагистрала “Хемус ”.

Целта на инспекцията е била да се откри има ли превъзлагане на действия, на кои лица, спазени ли са нормативните разпореждания за това; има ли актувани и неизпълнени строително монтажни работи; има ли повишени цени, погрешно ценообразуване, нарушавания при осъществяването. Проверени са 33 контракта на обща стойност 2 306 736 171 лева, само че не са открити никакви нарушавания. Няма открити и “индикатори за машинация ”, написа в отчета на АДФИ. Тази информация идва, откакто от месеци представители на проваления кабинет на Кирил Петков обясняваха, че има нарушавания при строителството на автомагистрала “Хемус ” от “Автомагистрали ”.

Проверката на АДФИ се отнася за три сектора от автомагистрала “Хемус ”: сектор 7 от км 222+000 (след пресичането на път I 5) до км 265+600 (след пътен възел “Ковачевско кале ”, секване с път II 51 – по абстрактен проект); сектор 8 от км 265+600 (след пътен възел “Ковачевско кале ”, секване с път II 51 – по абстрактен проект) до км 299+000 (след пътен възел “Лозница ”, секване с път II 49 – по абстрактен проект); сектор 9 от км 299+000 (след пътен възел “Лозница ”, секване с път II 49 – по абстрактен проект) до км 310+940 (начало на сектор в строителство), в това число пътен възел “Буховци – юг ” (при пресичането на път I-4 с път III-5102) ”.

От АДФИ са създали инспекция на АПИ и за спазването на нормативната уредба при провеждането на социална поръчка за “Определяне на реализатор за разработване на механически план и строителство (инженеринг) на обект: “Довеждащи пътища (локали), осигуряващи достъп/връзка на засегнатите парцели до/от реконструиращото се трасе на път II-86, в сектора “Пловдив-Асеновград ” от км 14+860 до км 25+150 ”. Проверени са два контракта за 15 295 461 лева като още веднъж не са открити никакви нарушавания.
Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР