Никакъв шанс да се сдобиете с монетата с лика на

...
Никакъв шанс да се сдобиете с монетата с лика на
Коментари Харесай

Никакъв шанс за паричка със Стоянка Мутафова, има дълъг спис...

Никакъв късмет да се сдобиете с монетата с лика на Стоянка Мутафова, в случай че сте в Пловдив. Първо, възпоменателните парички не са пристигнали към момента в града, макар че в столицата се вият километрични опашки пред Българска народна банка от ранни зори. И второ, парите са под численост и по предварителна поръчка на купувачите. Записването е течало в последните месеци на предходната година. Въз основа на листата, Българска народна банка ще изпрати до четири банки в Пловдив, които търгуват с възпоменателни монети, нужното количество. До свободна продажба на двулевката с лика на госпожа Стихийно злополучие няма да се стигне.

Монетата „ 100 години от рождението на Стоянка Мутафова” е с тираж 4000 бройки. Номиналът й е 2 лв., а продажната цена е 30 лв..

Очаквам на второстепенен пазар цената бързо да се удвои, разяснява за „ Марица” ръководителят на нумизматично сдружение „ Филипопол”. Самият той също е поръчал монетата още през октомври месец през комерсиална банка. Ще пристигна до 2-3 дни в Пловдив, практиката е такава. Единствено на касите на Българска народна банка в София възпоменателните монети се продават свободно, по тази причина са и дългите опашки, разяснява той. Напоследък колекционирането на възпоменателни монети стана доста съвременно. Централната банка авансово разгласява лист, които „ Монетен двор” ще сече. От този азбучник ценителите харесват и декларират парите.



Опашката в София пред Българска народна банка се вие от ранни зори
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР