Ник Кирьос и Танаси Кокинакис направиха фурор по време на

...
Ник Кирьос и Танаси Кокинакис направиха фурор по време на
Коментари Харесай

Намери се кой да ги победи: Сок и Иснър нанесоха първа загуба на Кирьос и Кокинакис

Ник Кирьос и Танаси Кокинакис направиха възторг по време на двойковата конкуренция в Откритото състезание на Австралия, където оползотвориха в оптималната степен връчения им " уайлд кард " и в последна сметка подвигнаха трофея от Големия Шлем. Няколко седмици след историческия си успех в Мелбърн, двамата другари взеха решение да обединят сили на Мастърса в Индиън Уелс, където стартираха с победа над две от легендите при тандемите - Иван Додиг и Марсело Мело, с цел да си обезпечат среща с Джак Сок и Джон Иснър. Американците обаче се оказаха непреодолимо затруднение за Кирьос и Кокинакис и сложиха завършек на впечатляващата им серия, надделявайки с 6:3 7:6(3), като по този метод откриха място на 1/4-финалите.

Двата тандема стартираха със самочувствие и печелеха на бърза ръка първите си сервис геймове. Австралийското дуо след това имаше три шанса за брейк, повеждайки с 0:40, само че Сок и Иснър не трепнаха, съумяха да извърнат гейма в своя изгода, след което на собствен ред осъществиха брейк за 4:2. Веднъж взели преднина в резултата, някогашните първенци от конкуренцията не позволиха изненада и скоро се приближиха на сет от успеха.

Във втората част сервисът доминираше и от двете страни на корта, което бе една от основните аргументи да няма нито един пробив. Двете двойки бяха безапелационни в подаванията си, макар че на моменти локалните представители бяха притискани до стената. В последвалия тайбрек обаче Сок и Иснър бързо получиха самодейността и си осигуриха задатък от 4:2 преди промяната на полетата. Оттам насетне двамата демонстрираха прецизна игра наоколо до мрежата и дадоха единствено една точка на съперниците си, гарантирайки си крайната победа.

Sockner keeps it rolling
Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР