Ник Бюгстад вкара 21 секунди преди края на продължението, а

...
Ник Бюгстад вкара 21 секунди преди края на продължението, а
Коментари Харесай

Александър Георгиев спаси 29 удара при загуба на Колорадо Аваланч

Ник Бюгстад вкара 21 секунди преди края на продължението, а Аризона завоюва с 4:3 при семейството си на Колорадо, с цел да запише трети следващ триумф. Любопитното е, че успехите пристигнаха против последните три първенци на НХЛ Тампа Бей (2021), Колорадо (2022) и Лас Вегас (2023).

Вратарят с български корени Александър Георгиев направи 29 спасявания, само че гостите прекъснаха поредност от четири триумфа.

THAT`S GAME!

The pick up the extra point with this overtime winner!
— NHL (@NHL)

Вратарят Тристан Джари се разписа 68 секунди преди края, с цел да обезпечи успеха на Питсбърг с 4:2 над домакина Тампа Бей в мач от постоянния сезон на Националната хокейна лига.

Джари, който приключи с 39 спасявания, стана 14-ият пазач в историята на НХЛ и първи за Пенгуинс, който вкарва гол, а за последно вратар се разписа на 25 февруари тази година, когато Линус Улмарк направи 3:1 за Бостън против Ванкувър.

Домакините поведоха с попадения на Стивън Самкос и Танър Жано след асистенции на Никита Кучеров, само че гостите стигнаха до поврат след точни изстрели на Сидни Кросби, Джеф Картър и Дрю О`Конър.

Носителят на Купа " Стенли " Лас Вегас завоюва с 4:1 над домакина Ванкувър, а Джак Айхел се отличи с гол и две асистенции в 500-ия си мач в лигата, с цел да способства за триумфа на първенците, с който те се върнаха на върха на класирането в НХЛ с 34 точки.

Конър Дюър записа първи хеттрик в кариерата си и добави и асистенция, а Минесота разгроми Нешвил с 6:1 като посетител. Кирил Капризов добави гол и асистенция, а домакините прекъснаха серия от шест следващи победи.

Павел Заха се отличи с гол и асистенция при триумфа на Бостън над гостуващия Сан Хосе с 3:0, записвайки 13-а поредна победа над противника. Дантън Хайнен и Джейк ДеБръск също осъществиха, а вратарят Джереми Суейман отрази всичките 28 удара и не позволи гол ( " шътаут " ) за повторно през този сезон.

Мич Марнър записа втори хеттрик в кариерата си, а по-късно означи и решаващия гол при дузпите за 4:3 за Торонто против гостуващия Сиатъл. Остън Матюс също осъществя при наказателните удари, а в постоянното време даде две асистенции. Джоузеф Уол блокира 37 изстрела. Джаред МакКан означи два пъти за гостите.

Том Уилсън осъществя първия хеттрик в кариерата си в мач №700 в НХЛ, с което имаше основен принос за триумфа на Вашингтон с 5:4 против домакина Анахайм. Капитанът на столичани Алекс Овечкин приключи с две асистенции и към този момент има 1499 точки в лигата. Анахайм позволи осма поредна загуба.

Матю Барзал вкара в 2:46 минута на продължението и изведе Ню Йорк Айлъндърс до 5:4 при гостуването на Каролина. Барзал добави и три асистенции, а Семьон Варламов парира 39 удара. Себастиан Ахо изравни за домакините 2.5 секунди преди края на постоянното време, а Джордън Стаал се отличи с гол и асиснтенция, само че това не беше задоволително.

Едмънтън записа четвърта поредна победа след 3:1 в залата на Уинипег. Райън МакЛауд приключи с гол и асистенция за гостите, а Стюърт Скирън блокира 25 изстрела.

Назем Кадри се разписа в 61-ата секунда на продължението, а Калгари завоюва семейството си на Далас с 4:3. Мейсън Марчмант се разписа два пъти за тексасците.

Джей Ти Комфър и Роби Фабри вкараха по два гола, а Детройт надви над гостуващия Чикаго с 5:1. Вратарят на домакините Алекс Лайън способства с 34 спасявания за четвъртия триумф в последните пет мача на отбора.

Люк Хюз осъществя в 28-ата секунда на продължението, а Ню Джърси се оправи с домакина Филаделфия с 4:3.

Брейдън Шен и Джейк Нейбърс означиха по две попадения и помогнаха на Сейнт Луис да завоюва с 6:4 против гостуващия Бъфало. Кевин Хейс добави гол и асистенция, а Джордън Бинингтън способства за триумфа с 41 спасявания.

Последвайте ни и във Facebook, с цел да сте постоянно в час с последните спортни вести

Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи: Instagram, Фейсбук, LinkedIn, TikTok
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР