„Нигерия за цял живот“: Super Eagles изумиха Австралия на Световното първенство за жени

...
Нигерия изуми Австралия с 3-2, за да спечели една от
Коментари Харесай

Нигерия изуми Австралия с 3-2, за да спечели една от най-големите си победи на Световно първенство за жени и също остави надеждите на домакините на турнира на тънък лед.

Тълпа от близо 50 000 души се събра на стадиона в Бризбейн в четвъртък, като повечето от тях се надяваха да видят Австралия да си осигури място във фазите на елиминациите.

Нещата започнаха добре за домакините, след като Емили ван Егмонд им даде преднина в първата минута на добавеното време на първото полувреме след доминиращо представяне. Но Учена Кану бързо изравни резултата преди полувремето, а Осиначи Охале изведе Нигерия напред след почивката.

Нападателят на Барселона Асисат Ошоала, който влезе като резерва през второто полувреме, нахлу в защита в 72-ата минута и победи трима австралийци към топката, промъквайки се с десния крак в близката греда от тесен ъгъл, за да увеличи преднината на Нигерия. Тя съблече фланелката си и изтича до страничната линия, за да празнува, получавайки жълт картон в процеса.

След това Австралия хвърли всичко, което имаше на Нигерия, успявайки да намали изоставането до един гол, когато Алана Кенеди отбеляза с глава в 10-ата минута на добавеното време.

Но Нигерия измъкна последните секунди, за да се премести на дял от първото място в група B с Канада. И двамата имат по четири точки от два мача, с една повече от Австралия. 11-кратните шампиони на Африка ще играят с елиминираната Ирландия в последния си мач от групата.

„Нигерия за цял живот“

„Всички излязоха да играят с цялото си сърце“, каза Ошоала след мача. „Този ​​отбор има какво да предложи и светът го видя днес.“

„Искам да се бия за тази значка – това е най-добрата страна в света. Нигерия за цял живот!“

Ранди Уолдрум, мениджър на Нигерия, каза, че е „толкова горд“ със своите играчи.

„Казах им след мача, че никой не вярва в нас освен нас и имахме тази вяра заедно, че можем да постигнем страхотни неща, и го направихме тази вечер.“

Уолдрум също запази някои похвали за своя звезден нападател: „Казах на Ошоала преди мача, че имам нужда тя да ни даде последните 30 минути. Чувствах много силно, че тя ще отбележи гол и тя отбеляза победния гол, толкова много горда от усилието.”

От своя страна Матилдите пропуснаха златен шанс да достигнат до финалните 16 и сега трябва да победят олимпийския шампион Канада в Мелбърн в понеделник, за да продължат напред. Ако не го направите, това ще означава елиминиране от турнир, организиран съвместно от Австралия и Нова Зеландия.

„[Нигерия] беше страхотна на контра и те завършиха шансовете си“, каза Стеф Катли, който води отбора в отсъствието на капитана Сам Кер. „Просто трябва да продължим възможно най-бързо – към Канада сега. Това е целта на световните първенства.“

Семейство Матилда създаде безпрецедентна експозиция за женския футбол в Австралия и се очакваше да стигнат до елиминациите. Сега треньорът Тони Густавсон трябва бързо да преобърне разочарованието.


Източник: Ал Джазира и информационни агенции
Източник: aljazeera.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР