Нигерия унищожи конфискувани слонски бивни за 10 млн. евро. Нигерия

...
Нигерия унищожи конфискувани слонски бивни за 10 млн. евро. Нигерия
Коментари Харесай

Нигерия унищожи конфискувани слонски бивни за 10 млн. евро

Нигерия унищожи иззети слонски бивни за 10 млн. евро. Нигерия унищожи 2,5 тона иззети бивни на стойност повече от 9,9 милиарда найри (около 10 милиона евро) в опит да отбрани намаляващата си популация на слонове от трафиканти на диви животни.

През последните три десетилетия популацията на слонове в Нигерия е намаляла внезапно

от към 1500 до по-малко от 400 заради бракониерство за слонова кост, загуба на местообитания и други спорове сред човек и слон, споделят природозащитниците.

Министърът на околната среда, удостовери действието на държавното управление за смилането на бивните. Той разгласи проекти за потребление на получения прахуляк за създаване на алегоричен народен парк монумент, подчертаващ смисъла на слоновете в екосистемата.

Смилането на бивника в столицата Абуджа последва сходно събитие през октомври, когато чиновници унищожиха 4 тона иззети люспи от панголин на стойност 1,4 милиона $.

Хиляди слонове биват убивани всяка година

поради бивните им макар възбраната от 1989 година за търговията със слонова кост от Конвенцията за интернационална търговия със застрашени типове от дивата фауна и флора.

Въпреки че е подписала Конвенцията за интернационална търговия със застрашени типове от дивата фауна и флора, Нигерия е избрана като център за противозаконен трафик на диви животни към Азия, включващ бивни и люспи на панголини. За да се опълчи на това, страната ускори напъните за битка с контрабандата, като си сътрудничи с разнообразни интернационалните организации. През август 2021 година Нигерия направи най-голямото си изземване на противозаконни елементи от дивата природа, работейки в тясно съдействие с английски, американски и немски чиновници.

През 2022 година нигерийските митнически чиновници конфискуваха 1613 тона люспи от панголин и арестуваха 14 лица в опит да се борят с противозаконния трафик на диви животни.

Източник: Ройтерс / Превод:

Още вести четете в категория Свят.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР