Нигерия и Кот д‘Ивоар е финалът в тазгодишното издание на

...
Нигерия и Кот д‘Ивоар е финалът в тазгодишното издание на
Коментари Харесай

Нигерия и Кот д‘Ивоар ще спорят за трофея в турнира за Купата на Африка

Нигерия и Кот д‘Ивоар е финалът в тазгодишното издание на шампионата за Купата на Африканските народи. Нигерийците откриха място в разногласието за трофея след драма с Южна Африка, до момента в който домакините се класираха за финалния конфликт след най-малък триумф над Демократична република Конго с 1:0.


Котдивоарците, които по-рано в конкуренцията отстраниха настоящия първенец Сенегал след осъществяване на дузпи, стопираха полета на ДР Конго. В воин за отбора се трансформира нападателят Себастиан Алер, чийто гол в 65-та минута се оказа единствен в срещата в Абиджан.

По-рано, Нигерия трябваше да трепери, с цел да попадне в мача за златните оценки. Уилям Пол Троост-Еконг изведе „ суперорлите “ напред в резултата в 67-та минута от дузпа, само че в последната Тебохо Мокоена вкара дуела в продължения, откакто също не сбърка от бялата точка. Драмата към попадението бе цялостно, защото Виктор Осимен вкара втори гол за домакините, който обаче бе анулиран от ВАР за нарушаване в наказателното поле на Нигерия. Мокоена се разписа, а малко по-късно южноафриканците можеха да решат всичко, само че страховит пропуск направи Кулисо Мудау.

Грант Кекана от Южна Африка бе изпъден с пряк червен картон в 115-та минута, само че отборът устоя и се стигна до рулетката на дузпите. Там Нигерия направи единствено един пропуск посредством Ола Айна, до момента в който Южна Африка сбърка на два пъти посредством Мокоена и Евиденс Макгопа.

Нигерия ще се бори за четвърти трофей и първи от 2013-а насам. Кот д‘Ивоар ще се опита да зарадва домашната аудитория с третото си отличие от конкуренцията и първо от 2015-а насам. /БГНЕС


СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР