Ние ясно съобщаваме възгледите на Беларус за използването на тактически

...
Ние ясно съобщаваме възгледите на Беларус за използването на тактически
Коментари Харесай

Проксито на Русия Беларус предлага нови правилa за използване на ...

" Ние ясно оповестяваме възгледите на Беларус за потреблението на тактически нуклеарни оръжия, ситуирани на наша територия ", съобщи министърът на защитата Виктор Хренин на съвещание на Съвета за сигурност на Беларус.

" Появи се нова страница, в която ясно дефинираме съюзническите си отговорности към нашите съдружници ".

 

Предстои доктрината да бъде показана за утвърждение на Общобеларуското национално заседание - внушителен орган, който действа в Беларус редом с Народното събрание.

 

Беларус, която е непосредствен съдружник на Русия, разполагаше с нуклеарни оръжия с тактически и отдалечен обхват на деяние, когато беше част от Съветския съюз, само че ги трансферира на Русия след разпадането на Съюз на съветските социалистически републики.

Миналата година Русия изпрати тактически нуклеарни оръжия, които да бъдат ситуирани в Беларус, макар че няма детайлности за това какъв брой са те. Русия съобщи, че ще резервира контрола върху тези оръжия, които са предопределени за потребление на бойното поле и имат дребен обхват и относително ниска мощ. Не е ясно незабавно по какъв начин новата теория може да бъде приложена към съветските оръжия.

 

Русия употребява територията на Беларус като трамплин, с цел да изпрати свои войски в Украйна през февруари 2022 година, и поддържа там свои военни бази и оръжия, макар че беларуските войски не са взели участие във войната.

Секретарят на Съвета за сигурност Александър Волфович съобщи, че разполагането на съветски нуклеарни оръжия в Беларус има за цел да възпре експанзия от страна на Полша, член на НАТО.

 

" За страдание, изказванията на нашите съседи, в частност на Полша, ни принудиха да засилим военната теория ", сподели той.

 

ФрогНюз
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР