Ние в момента имаме една от най-ниските данъчни ставки в

...
Ние в момента имаме една от най-ниските данъчни ставки в
Коментари Харесай

Петков: България трябва да е финансовия хъб на региона. Ние сме порталът на ЕС, но фирмите не идват тук заради корупцията

„ Ние сега имаме една от най-ниските данъчни ставки в Европа за корпоративния налог, само че не вършим пари от това. Ние сме порталът на Европейски Съюз, само че не го използваме. Би трябвало всяка компания, която си мисли да продава в Европа, да желае да базира своя бизнес тук. Всичките предпоставки са за това. Защо не го вършат - тъй като ги е боязън, за какво ги е боязън - връщаме се на тематиката с корупцията “, сподели той, представен от БНР.

Кирил Петков още веднъж назова задачата за нулева корупция и съобщи, че икономическото развиване ще бъде невероятно, в случай че не се реализиран по-високи равнища на имунизация - без обвързване, само че с осведомен избор.

" Мултипартиен " управнически екип желае да сътвори Кирил Петков, разгласи той при започване на стартиралите през днешния ден договаряния за сформиране на държавно управление сред четирите партии на смяната: Политическа партия, Българска социалистическа партия, Има Такъв Народ, Демократична България.

Кирил Петков уточни, че " този екип ще е надпартиен и ще е с общите цели да се направи държавно управление, което не прави компромис с нищо, поставя България над всичко, в което няма наши и ваши хора ".

" Всички дружно сме един екип, който би трябвало да направи България просперираща ", добави той.

Кирил Петков и Асен Василев ще участват персонално на всеки диалог сред сътрудниците за разработване на целите и програмата на бъдещото държавно управление за 4-годишен мандат. Финалната редакция и изглаждане на противоречивите въпроси ще бъде направена от главната договаряща група, която включва водачите на четирите партии. До края на ноември се чака да е подготвен съдружният контракт, който по-късно да бъде доказан и от самите партии.

Едва след приключването на диалозите по политиките ще се пристъпи и към диалог за постове, подсигуряваха неведнъж сътрудниците.

Асен Василев предложи да се чуят всички визии на специалистите по браншове. Точките, по които няма единодушие, ще бъдат разисквани във втората част на полемиката. В първата част ще се търсят сходните визии. 

" Идеята е всички да си кажат политиките. Тези, с които всички сме съгласни, незабавно ще залегнат в съдружното съглашение ", сподели Кирил Петков.

Рaзгoвoритe стартираха още прeди oбяд и щe прoдължaт дo вeчeртa. Първитe чeтири тeми, прeз кoитo eкcпeртитe oт oтдeлнитe обединения щe прeминaт, ca eнeргeтикa, икoнoмикa, трaнcпoрт и прaвocъдиe. " Целта е България да има оптимално самостоятелна енергийна база - т.е. с български енергоизточници ", посочи през днешния ден Асен Василев. По думите му тази енергийна база би трябвало да бъде устойчива и да може да посрещне зимния пик. Третият принцип е тази енергийна база да пристигна на допустимо най-ниска цена.

Вторият ден от договарянията ще е отдаден на тематиките опазване на здравето, земеделие, обучение и електронно държавно управление.

В четвъртък ще се разискват политиките, засягащи вътрешна сигурност, екология, районно развиване и просвета.

Петъкът ще е отдаден на труд и обществени грижи, туризъм, национална сигурност и спорт.

Дискусиите по политиките в сферата на финанси и интернационалните връзки ще се дискутират в събота.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР