Ние сме намерили златната среда. В нашата Конституция е намерено

...
Ние сме намерили златната среда. В нашата Конституция е намерено
Коментари Харесай

Проф. Близнашки разказа играта на "Да, България"

" Ние сме намерили златната среда. В нашата Конституция е открито едно Европейско решение - ползите вътре в правосъдната власт са доста добре уравновесени и по тази причина не би трябвало да се позволява да се наруши това равновесие ". Това сподели проф. Георги Близнашки в ефира на Канал 3.

”Напънът да се лимитират другите квоти са въпрос на бакалски сметки, които си вършат някои неправителствени организации, с цел да засилят своето въздействие върху едни или други браншове на правосъдната власт. Държавата не трябва да се подава на сходен напън. Те разполагат с много финансови запаси. Няма друга страна в света, където олигархия да си сътвори лична политическа партия. Имам поради ”Да, България”, която си слага за цел да блокира работата на държавното обвиняване. Това може да се случи единствено в България”, разяснява професорът.

”Истината е, че страната е слаба. Една неустановеност витае в обществено-политическия живот и отсам идват разнообразни заинтригувани страни се пробват да изкористят своите благоприятни условия за въздействие в разнообразни сфери на публичния живот, в това число и върху правосъдната система. Затова е доста значимо да не си взимат прибързани решения и всичко да се разисква всестранно, а не да се импровизира”, сподели той.

”Преживяме доста рисков миг! Председателят на Върховен касационен съд Лозан Панов потегли да предлага странни решения за изваждане на прокуратурата. Обърна се към президента, пробвайки се да подведе президента. Слава Богу, той не се подведе на тази импровизация. Това са доста рискови намерения”, съобщи професорът по Конституционно право.

”Румъния непрестанно ни беше давана за образец. Сега балонът е на път да се спука. Водещи престижи в Румъния проговориха. Създава се едно квазитоталитарно общество, в което страховата невроза обгръща всички сфери на публичния живот. Не е това пътят! Имаме доста проблеми, които не са свързани единствено с прокуратурата, те са и със съдийското съсловие”, счита още проф. Близнашки.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР