Ние си запазваме правото отново да напуснем зърнената сделка, в

...
Ние си запазваме правото отново да напуснем зърнената сделка, в
Коментари Харесай

Владимир Путин: Русия си запазва правото да напусне зърнената сделка

" Ние си резервираме правото още веднъж да напуснем зърнената договорка, в която се върнахме, само че в случай че го създадем няма да възпрепятстваме износа на зърно от Украйна за Турция ", това сподели през днешния ден съветският президент Владимир Путин, съобщи Ройтерс.
Прочетете още
По време на заседание на Съвета за сигурност на Русия стопанинът на Кремъл съобщи, че в подмяна на връщането в съглашението Москва е поискала гаранции, че военните под командването на Киев няма да подхващат офанзиви от елементи на Черно море, които са обхванати от договорката.

Както разясни съветският държавен глава, Украйна е дала гаранции, че няма да употребява зърнения кулоар за военни цели. " В тази връзка дадох разпоредби на министерството на защитата да възобнови пълноценното ни присъединяване в договорката. Заедно с това Русия си резервира правото да напусне тези съглашения, ако тези гаранции от страна на Украйна бъдат нарушени ", означи той.

Руският водач обърна внимание, че първичната цел на зърнената договорка е била помощта за най-бедните страни по света, за тази цел е бил основан механизъм за експорт на зърно от следените от Украйна черноморски пристанища.

" Всички знаят, че, за жалост, Украйна употребява този филантропичен кулоар за опити за нанасяне на удари по Черноморския флот на Русия. В тази връзка взехме решение да преустановим присъединяване си в тези зърнени конвои ", разказа създалата се конюнктура ръководителят на Руската федерация

По думите на Путин: Ние поискахме от Киев уверения и гаранции за това, че нищо сходно няма да се случва в бъдеще, че филантропичните коридори няма да се употребяват за военни цели.

В ролята на медиатор в изясняването на тази обстановка влезе Турция. " По линия на министерството на защитата е получена информация от турската страна за това, че от страна на Украйна са дадени сходни уверения - за неизползване на тези филантропични коридори за военни цели ", добави Путин.

 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР