Ние ще настояваме за поне 15% увеличение през 2023 г.

...
Ние ще настояваме за поне 15% увеличение през 2023 г.
Коментари Харесай

КНСБ каза тежката си дума за заплатите, ще има ли стачки

Ние ще настояваме за най-малко 15% нарастване през 2023 година на всички заплати - и в частния, и в държавния бранш. Това съобщи пред БНР Пламен Димитров, президент на КНСБ.

Според синдикалната организация растежът на приходите е най-важният приоритет. Вътрешно проучване на КНСБ демонстрира още, че нарастват настройките за протестни и протестни дейности.
-->
„ Смятам, че това ще продължи, най-малко до момента в който на 700 км от нас има война. Нуждаем се от държавно управление, което да одобри бюджет и да постави някаква условна резистентност, най-малко до локалните избори. Само това може да успокои възходящите настройки за протестни и протестни дейности. Напрежението в обществото не е измислено  и политиците би трябвало да се замислят по какъв начин да го ръководят по-добре “, сподели Димитров.

Покриването на кумулативната инфлация беше програмата най-малко, която си поставихме за предходната година, изясни той.

„ Очевидно се извършва, само че в това време знаем, че дребната потребителска кошница от артикули и услуги, които ежедневно използваме, не престават да порастват. Икономиката може да заплати по-високите заплати, които малко да забавят спада на покупателната дарба “.

Отдавна настояваме регулаторите в страната, изключително Комисия за защита на конкуренцията, да покажат дали тези пазарни цени са обективни, уточни още синдикалистът.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР