Ние с Ива и с Любо водим разговори много отдавна,

...
Ние с Ива и с Любо водим разговори много отдавна,
Коментари Харесай

Николай Хаджигенов за спекулациите с името му: Ива Митева не ме е канила, ако беше – щях да откажа

" Ние с Ива и с Любо водим диалози доста от дълго време, не сме спирали да си приказваме. Партньорство в тяхната партия (б.р.: коалиция " Заедно " ) не ни е предлагано, или най-малко аз не съм го схванал по този начин. Ако бях схванал по този начин, щях да откажа безпределно изрично ", това сподели за " Фокус " юрист Николай Хаджигенов,  един от водачите на митингите през 2020 година, народен представител в 45 Народно събрание и 46 Народно събрание от коалиция " Изправи се БГ! Ние идваме! " във връзка спекулациите в някои медии, че той е бил поканен за новия политически план - коалиция " Заедно "  , от Ива Митева – съпредседател на обединението, в която е и Любомир Каримански от партията на Слави Трифонов.

" Ние не партньорстваме в ничии партии, аз това съм го разказвал 1000 пъти. Аз доста от дълго време споделих, че не бих членувал даже личната си партия. Това е повода, заради която до ден сегашен няма нямам партия, камо ли пък да вляза в нечия друга партия. В смисъл, това е парадокс! Така че в случай че е имало такова предложение, то аз не съм го схванал като такова, тъй като щях да откажа по метод, неоставящ никакво подозрение ", добави Хаджигенов.

На въпрос не  гледат ли в една посока, той отговори: " Да, за избрани неща гледаме в една посока, като да вземем за пример частта " Правосъдие ". Примерно Мария Капон и Любо Каримански направиха бюджета за 46-то Народно заседание безусловно двамата. Очевидно на избрани места гледаме по един и същи метод, само че неналичието на червени линии – непосредствено споделям, във връзка с ГЕРБ, Движение за права и свободи, патриотичните обединения и т.н, това не е гледане в една посока. Ние гледаме в друга посока там.  Така че аз по тази причина споделих, че уповавам се по-нататък да успеем да се съберем и да вървим по общия път, в случай че има подобен, тъй като с тях могат да се създадат смислени неща. Естествено, в случай че преминат тия същите червени граници, които те нямат, а пък ние имаме, естествено това завършва. Но това е бъдеще, уповавам се да не се стигне до там “.

" Ива и Любо са сътрудници и другари, ненапълно съидейници. Желая им триумф, несъмнено, на това начинание, уповавам се да се оправят. Събрали са едно много несъбираемо и забавно нещо, което поради обстоятелството, че аз персонално събрах коалиция орел, рак и щука на няколко пъти, общо взето ", добави той.

От думите му стана ясно, че основаването на коалиция е сложна задача:  " Меко казано не е лесна работа. Както виждате, на площада се събрахме всички дружно против статуквото, по-късно се събрахме, обединихме цялото статукво против себе си, по-късно обединихме всички против мен си персонално, по-късно обединихме десните ограничения с левите цели или противоположното беше – по този начин и не го научих това нещо по какъв начин беше. Докато най-после събрахме Татяна Дончева и Румен Петков дружно, което е мой персонален триумф просто. Не съм считал, че ще стигна до такива небеса в обединенията ".
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР