Ние с ГЕРБ и ДПС коалиция няма да направим. Ние

...
Ние с ГЕРБ и ДПС коалиция няма да направим. Ние
Коментари Харесай

Тошко Йорданов: Петков е инфантилен, с Василев не могат да надмогнат собственото си его

Ние с ГЕРБ и Движение за права и свободи коалиция няма да създадем. Ние сме споделили доста пъти, че възможни наши сътрудници била били отвън ГЕБ и Движение за права и свободи.

 

Това сподели пред Нова телевизия Тошко Йорданов от партия „ ИТН “ (ИТН), който се появи в студиото облечен в черни облекла.

„ Има и някои невъзможни неща. Независимо дали Борисов е отпред на ГЕРБ или не. Ние такива политически врътки не сме правили и не желаеме да вършим “, съобщи той.

„ Относно „ Продължаваме промяната “ (ПП) - наше персонално разбиране е, че Кирил Петков и Асен Василев не би трябвало да са в изпълнителната власт “, посочи той.

„ Постоянно се пробват някакви внушения да се вкарат, че е допустимо някаква взаимна коалиция с ГЕРБ “, възмути се Йорданов.

„ Теоретично след изборите могат да се получават всякакви конфигурации, дали ще бъде наречено програмно или експертно държавно управление. Теоретично е допустимо да се водят диалози. Но ние държавно управление с мандат на ГЕРБ и Движение за права и свободи няма да подкрепим. Така че спрете да задавате въпрос за нас и ГЕРБ. Знам, че това е опорка на ПП-тата “, сопна се кандидат-депутатът.

Той посочи, че не знае какво ще се случи след изборите, само че по метода, по който Политическа партия беседват, те си отрязват доста благоприятни условия.

„ С Политическа партия се работи извънредно мъчно. Ако те не престават да се държат по същия метод, с тях не може да се работи “, изясни той.

„ Не може министър-председател да се държи като Бойко Борисов със същия нрав и да взема еднолични решения “, добави представителят на Има Такъв Народ.

„ Ако ще има държавно управление, то би трябвало да работи по ясна съответна стратегия със периоди. За да не може след това да се случва това, което случва сега “, сподели той и изброи няколко неистини на „ Промяната “.

„ Тръгнаха да лъжат, че Слави бил мафиот. Той, несъмнено, че ще го осъди “, безапелационен беше той. „ Такива дребни и едри неистини не могат да съществуват “, съобщи Йорданов.

Той разкри един от главните дефекти на Петков и Василев: „ Те не могат да надмогнат личното си его. Можеше да има държавно управление и без да се разпада този парламент. Можеше да има държавно управление с третия мандат “.

„ Разговорът не би трябвало да е на тематика кой кого обича и кого ненавижда, а да се слагат съответни тематики. Не можеш да излезеш и да се изплющиш, че някой е мафиот просто ей по този начин “, възмути се Йорданов.

Според него, няма нищо ужасно в нови избори: „ Много се натяга пружината, в случай че няма държавно управление – идва края на света. Лошо държавно управление по-добре ли е? “

На няколко пъти Йорданов се оплака от опити за внушения и за пришивания на Има Такъв Народ към ГЕРБ. Той даде за образец по какъв начин Демократична България и Българска социалистическа партия „ се целували “ предизборно и съобщи, че неговата партия няма да постъпва по този метод. „ Зациклихме диалога на някакви ехидни намеци “, означи водещият Виктор Николаев.

„ Политическата обърканост, в която се намира страната, не се дължи на нас, а на политическата система, в която се намираме “, акцентира Йорданов във връзка предлагането за референдум за прекосяване към полупрезидентска република.

„ Ако това на някой му наподобява за опит за президентска република, това си е негов проблем. Ако ние имахме 121 гласа към този момент щяхме да сме страна с мажоритарно ръководство и постоянен кабинет “, счита той.

Водещите го помолиха да дефинира с по една думи водачите на останалите политически сили, което той не пропусна да вземе на майтап: „ Това от лексикона за 5-и клас ли го извадихте? “. „ За 4-и. За 5-и го минахме предишния път “, не остана задължен Виктор Николаев.

Йорданов дефинира Борисов като „ нездравословен “, Кирил Петков като „ детски Борисов “, Стефан Янев като „ боен “, Христо Иванов като „ празнословец “.

Той, обаче, отхвърли да напише своята прогноза за изборите на лист и да я постави в плик, както са помолени всички политици, гостуващи в утринния блок. Не се трогна и от обстоятелството, че по-късно психолози ще поясняват думите му: „ И какво от това като поканите психолози? Просто ще си напълните 10 минути от предаването “.

„ Сега да се върша на Настимир Ананиев, на гадател, няма да стане “, отсече представителят на Има Такъв Народ.
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР