Ние, прокурори от Апелативна прокуратура – София, изразяваме своето несъгласие

...
Ние, прокурори от Апелативна прокуратура – София, изразяваме своето несъгласие
Коментари Харесай

Прокурори от София се разграничиха от становище в подкрепа на искането за отстраняване на Гешев

Ние, прокурори от Апелативна прокуратура – София, показваме своето противоречие с публикуваното на 12.05.2023 година " Становище на прокурори от региона на Апелативна прокуратура – София ", с което се подкрепя искането на шестима от членовете на Висшия правосъден съвет за предварително освобождение от служба на основния прокурор. Това се показва в ново мнение, оповестено на уеб страницата на Апелативната прокуратура.
Всичко по тематиката: Опитът за атентат против Иван Гешев и желаната му оставка 265
В него се твърди, че първото мнение е направено, без да е провеждано заседание, на което прокурорите да изразят мнението си.

На 15 май основният прокурор съобщи, че е получил известие на телефона от административен началник в Апелативна прокуратура – София: " Много скърбя за това, което направих през днешния ден. Съжалявам ". По телефона прокурорът му споделил, че съжалява за мнението, което шефът на Национална следствена служба Борислав Сарафов  Борислав Сарафов Борислав Сарафов е роден на 16 август 1969 година в София.   През 1987 година приключва 27 ЕСПУ „ Акад. го е предиздвикал да го пусне. Обяснил на Гешев, че никой прокурор не е осведомен със мнението, било пуснато единствено от него.

" Ние сме единни и ще продължим да работим в името на справедливостта и върховенството на правото. Прокурорската специалност е почтена за почитание, тъй като макар сериозните и повсеместни офанзиви в последно време, българските прокурори ще не престават да отстояват държавността и да пазят ползите на жителите ", декларират прокурори от Апелативна прокуратура - София.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР