Ние позволяваме на нашите кученца, когато са малки, да дъвчат

...
Ние позволяваме на нашите кученца, когато са малки, да дъвчат
Коментари Харесай

Как да отучим кучето да дъвче обувки

Ние разрешаваме на нашите кученца, когато са дребни, да дъвчат остарели чифтове обувки, единствено тъй като това в профил наподобява доста сладко. Но когато кучетата пораснат, желаят дъвчат всички обувки, които намерят, в това число и скъпи такива. Ядосваме се, когато го вършат, само че в действителност знаем, че това е по този начин, тъй като ние сме им го разрешили по-рано. Как да отучим кучетата от дъвкането на обувки?

Златното предписание за развъждане на малко кученце е доста просто: Не позволявайте то да се държи по метод, който не ви би харесал, в случай че то към този момент е пораснало. Всичко, което кученцето прави през времето, когато е малко, евентуално ще бъде табиет, когато стане и по-голямо.

Когато кучето порасне, то покачва своята увереност и самостоятелност, тялото му става по-голямо, по-силно и по-бързо и тогава пречупването на неприятните кучешки привички в него може да бъде надалеч по-предизвикателно.

Почти всеки, който е гледал кученце, може да огледа обратно и да види нещата, които би направил по по-различен метод в този момент. И макар че вършим допустимо най-хубавото за нашите домашни любимци, се позволяват и неточности във възпитанието на кучето, без значение какъв брой доброжелателни са задачите ни. Една неточност в образованието на кученцето не значи, че сте обречени за цялостен живот на скъсани обувки.

Една от най-простите тактики за развъждане на кученце е да се предотврати нежеланото държание още през цялото време. Иначе има риск кучето да дъвче всичко. Превантивните старания включват унищожаване на опциите за присъединяване в нежеланото държание, обезпечаване на подобаващи други възможности за ориентиране на силата надалеч от това държание и унищожаване на всякакво внимание при нежелано държание от страна на домашния любим. И макар че кучето ви към този момент може не е малко, тази тактика въпреки всичко ще проработи, с цел да се спре кучето дъвченето на обувките.

Ще би трябвало да започнете с унищожаване на всички обувки, които ще го изкушат. Дръжте ги в затворени шкафове, в заключени кошчета или на рафт, който е прекомерно висок, с цел да не може вашето куче да го доближи. Не ги оставяйте тук-там, на които кучето ви елементарно може да стигне - да вземем за пример под масичката за кафе или на пода в спалнята ви.

 Кучето е отегчено и може да дъвче обувките Снимка: pixabay.com

Напомнете това и останалите членове от фамилията да създадат същото. Вместо това поставете подобаващи играчки за дъвчене, с цел да може кучето да играе с тях и да не му е скучно. Похвалете го и го възнаградете, когато то стартира да дъвче нещо от тези разрешени неща.

Ако откриете, че кучето дъвче обувка, задръжте желанието да крещите или да го накажете вътре в себе си - викането въпреки всичко е тип внимание, въпреки и отрицателно, само че въпреки всичко ускорява тяхното предпочитание за пакости. Вместо това вземете обувката без никакъв коментар или реакция и насочете животното към играчките за дъвчене.

Колкото повече хвалите кучето, когато дъвче верните неща, толкоз по-вероятно е то да спре да желае обувките в дома. Утвърденият табиет е по-труден за смяна, само че с усърдни старания и време за образование нормално е изцяло допустимо.

Източник: miau.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР