Ние, потребителите алармира за нова онлайн измама с пазаруване в

...
Ние, потребителите алармира за нова онлайн измама с пазаруване в
Коментари Харесай

Ние, потребителите алармира за нова онлайн измама с продажби

" Ние, потребителите " сигнализира за нова онлайн машинация с извършване на покупки в онлайн платформи за продажба на персонални движимости, заяви БНР.

Габриела Руменова от организацията изясни, че откакто сте пуснали обявата си в интернет и сте оставили телефона си за противоположна връзка, измамниците взимат номера ви и ви пишат по Viber в ролята на клиент. Те непосредствено ви осведомят, че желаят да закупят стоката, без да се интересуват от детайлности нито за нея, нито за изискванията на договорката. Скоро по-късно получавате и известие сякаш от известна куриерска работа, че продуктът е заплатен онлайн и би трябвало да последвате посочена от тях връзка, с цел да си вземете парите от покупката.

Ако кликнете върху връзката, попадате на платформа и там ще изискат да въведете номера на банковата си карта и кода за сигурност CVV. Този код се употребява за преводи без показване на карта при покупки по телефона или онлайн и дава на търговците в допълнение доказателство, че картата е употребена от нейния действителен собственик. Ако попълните този код, вие на процедура давате достъп на отсрещния до вашите средства.

В случай че посочите номера на картата си и CVV кода, идната стъпка от настоящата лъжлива скица е да ви попитат какви са наличните средства в банковата ви сметка. Вероятно по този начин ще схванат какъв брой пари могат да изтеглят.

Решите ли да прекратите процеса по събирането на тези данни и да настоявате заплащането да се извърши персонално или посредством натрапен платеж, измамниците още веднъж са с един ход напред. Тогава ползват метода на притискането – споделят ви, че парите към този момент са преведени и договорката е осъществена, като ви внушават, че няма вид за връщане обратно. 

От " Ние, потребителите " са се свързали с куриерската работа, от чието име се изпращат известията за приемането на парите от фиктивните покупки - от там са удостоверили, че се касае за фишинг офанзива и са подали информация към ГДБОП.

От " Ние, потребителите " дават няколко потребни съвета: Никога не следвайте връзки, за които не знаете накъде водят, даже да наподобява, че са изпратени от благонадежден източник; Ако получите сходно известие, свържете се с цитираната компания посредством формалните координати за връзка и поискайте удостоверение, че е изпратено от там; При подозрение за машинация, направете екранни фотоси на наличието и възможни извършени диалози и неотложно уведомете компанията и ГДБОП.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР