Ние постигнахме най-основната си цел, а именно да има балотаж.

...
Ние постигнахме най-основната си цел, а именно да има балотаж.
Коментари Харесай

Проф. Анастас Герджиков: Ще обърнем вота на балотажа, вече т...

Ние постигнахме най-основната си цел, а точно да има балотаж. Успяхме и да свалим преднината на Румен Радев от над 30 до 23-24 %. Това сподели претендентът за президент проф. Анастас Герджиков на брифинга след вота, където се появи с претендента за вицепрезидент Невяна Митева. Ректорът на Софийския университет разгласи, че е сигурен в успеха след седмица на балотажа.

" На президентските избори имахме две цели. Обявихме ги преди 40 дни. Тогава всички организации споделяха, че двойката Радев- Йотова има най-малко 53 %, може би доста повече и че ще завоюва на първи тур. Само преди два дни две организации повториха тази теза. Нищо такова не се случва, с което ние постигнахме най-основната си цел, а точно да има балотаж ", сподели още Герджиков.

" Втората ни цел беше да съкратим онази огромна разлика, с която влязохме в конкуренцията. Ние положихме големи старания с една сполучлива акция да понижим този % ", сподели още проф. Герджиков. Той съобщи, че през идната седмица тези проценти ще бъдат наваксани. " Най-важното е, че това са мажоритарни избори, в които са значими личностите ", акцентира Герджиков.

Проф. Герджиков изрази вяра, че в дните преди балотажа ще има спор сред него и заелия първа позиция Румен Радев, сегашен президент.

Анастас Герджиков разяснява и резултатите от парламентарните избори.

" Колкото и избори да създадем - резултатът ще е идентичен. Ние призоваваме всички политически водачи още на следващия ден да положат всички сили за това да сформират постоянно държавно управление. Тази вечер всички партии ще кажат, че са спечелили. Едни, тъй като са първи, а други, тъй като са получили повече гласове, в сравнение с са очаквали. Всъщност спечелили в очите на българските жители ще са тези, които съумеят да сформират кабинет. Всички виждаме рецесията, в която се намираме ", съобщи той.

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР