Ние подкрепяме абсолютно всички действия на прокуратурата. Наясно сме с

...
Ние подкрепяме абсолютно всички действия на прокуратурата. Наясно сме с
Коментари Харесай

Кралев: Абсолютно подкрепяме всички действия на прокуратурата


„ Ние поддържаме безусловно всички дейности на прокуратурата. Наясно сме с тази инспекция от март месец. Предоставили сме всички документи, които са ни желали. Това са 16 класьора с папки, като има още 100 класьора, защото интервалът, който се преглежда е доста огромен. За тях сме отправили покана до прокуратурата да изпрати собствен чиновник, който да извърши инспекция на документите и на място. Това е голям размер от информация, който обгръща работата на 8 разнообразни екипа от 2003 година до в този момент “, разяснява спортният министър Красен Кралев във връзка днешната конференция на прокуратурата по отношение на финансирането на Българската федерация по ски.

„ Правим всичко допустимо оптимално добре да направляваме метода, по който и федерациите, и клубовете разходват средствата си. Ние обаче не сме проверяващ орган. Нашата активност също се ревизира от АДФИ и Сметната палата. Постоянно ни ревизират и сме под мониторинг. Ние надлежно вършим мониторинг на организациите, с които работим и употребяват държавни средства. Отново наблягам, че ние поддържаме дейностите на прокуратурата и ще спомагаме изцяло. След като има подаден сигнал и някакви подозрения, би трябвало да се стигне до края, с цел да може тези подозрения вероятно да отпаднат “, добави министърът.

Красен Кралев акцентира, че е сигурен в хората, с които работи и няма подозрения за злоупотреби. „ Ние правим непрекъснато инспекции на федерациите и клубовете по другите стратегии, по които ги финансираме и сме извънредно строги и безкомпромисни. Мога да Ви дам няколко съответни образеца. Миналата година имахме открити нарушавания в програмата „ Спорт за децата в детските градини “. Веднага клубовете, които имаха нарушавания възвърнаха парите, а програмата беше спряна. „ Научи се да плуваш “ е друга стратегия, в която установихме пропуски. Средствата бяха възобновени от клубовете, а програмата реформирана. Така че ние правим голям по размер работа за надзор на клубове и федерации. Но в границите на пълномощията и компетенциите, които имаме. Спомнете си за федерацията по шахмат. Ние установихме, че там има злоупотреби. Прокуратурата още работи по този проблем, само че това е с помощта на нашата активност “, сподели Кралев.

Министърът акцентира още, че плановете, с които аплайват федерациите и клубовете по обособените стратегии минават на утвърждение от разнообразни комисии. ММС подкрепя финансово федерациите по стратегии за разнообразни действия – всеобщ спорт, детско-юношески спорт, първокласен спорт и семейства. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР