Ние подготвяме днес нашите деца да се реализират след 10-15

...
Ние подготвяме днес нашите деца да се реализират след 10-15
Коментари Харесай

Зам.-министър Гайдарова: Подготвяме нашите ученици за високотехнологичното общество

Ние приготвяме през днешния ден нашите деца да се осъществят след 10-15 години в едно високотехнологично общество.

Технологиите във всяка класна стая, съчетани с новаторски способи на преподаване, водят до персонализирано образование -до това ученикът да бъде център на просветителния развой.

Това значи децата, които са надарени в избрана област, да бъдат подкрепени да открият този собствен гений и да го развиват. Тези, които имат усложнения, да получат такава поддръжка, че да се усещат приобщени и стимулирани. Това сподели заместник-министърът на образованието и науката доктор Мария Гайдарова при откриването на конференцията „ Ученикът на бъдещето “, проведена от Евронюз България.

Тя напомни, че МОН има устойчива политика за внедряване на високи технологии във всяка класна стая, в това число виртуална действителност и изкуствен интелект. По Плана за възобновяване и резистентност се планува да бъдат обезпечени средства за STEM кабинети във всяко учебно заведение. Технологичната среда е първото изискване, само че то надалеч не е само и задоволително. Много са значими самите преподаватели и политиките, свързани с квалификацията на учителите, уточни още заместник-министърът на образованието и науката.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР