Ние от „Продължаваме Промяната“ (ПП) оставаме непреклонни в целта си

...
Ние от „Продължаваме Промяната“ (ПП) оставаме непреклонни в целта си
Коментари Харесай

Продължаваме промяната остават „непреклонни“ за предсрочното отстраняване на Иван Гешев

Ние от „ Продължаваме Промяната “ (ПП) оставаме непреклонни в задачата си Иван Гешев да бъде отхвърлен от позицията си на основен прокурор. Това съобщи в декларация от името на парламентарната група на Политическа партия ръководителят на Комисията по конституционни и правни въпроси Милен Матеев. Изказването му беше по отношение на отхвърли на Висшия правосъден съвет (ВСС) да приключи предварително мандата на основния прокурор Иван Гешев.

Прокуратурата би трябвало да проверява същинските нарушители, да проверява големите злоупотреби с публични средства и да работи за богатството на българските жители, сподели Матеев. Той съобщи, че Политическа партия ще отстоява позицията си за „ самостоятелна и водеща се единствено от закона и морала прокуратура “.

„ Вярваме, че реформаторското антикорупционно болшинство в идващ парламент ще се завърне доста по-силно. Разчитаме на всички български жители, които имат силата да се преборят с корупцията посредством гласовете си “, заявява още Матеев.

Той поздрави Атанаска Дишева и Олга Керелска – единствените членове на Висш съдебен съвет, които са подкрепили претекстовете на министъра на правораздаването в оставка Надежда Йорданова. Матеев ги дефинира като „ храбри дами “. Той сподели, че останалите членове на съвета „ раболепно сложиха в краката на Гешев правния си престиж и морал “. Депутатът удостовери, че Политическа партия застават зад причините на Йорданова за „ груби нарушавания, редовно несъблюдение на отговорностите и уронване престижа на правосъдната система “. От Политическа партия смятат, че Гешев дължи пояснения за случаите „ Осемте джуджета “, „ Жоси “, „ Гебрев “, както и за полицейските дейности по време на митингите през лятото на 2020 година и предварителното изговаряне на присъди в медиите.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР