Ние от БСП за България поискахме това изслушване, защото смятаме,

...
Ние от БСП за България поискахме това изслушване, защото смятаме,
Коментари Харесай

Нинова разкри какво мисли за контактната група на Борисов

" Ние от " Българска социалистическа партия за България " поискахме това чуване , тъй като считаме, че е един от най-важните въпроси, които би трябвало да решим. Уважаема, г-жо министър, за нас от парламентарната група, стоят три значими въпроса. Първо, колкото и време да работи Народното събрание, според от договарянията за сформиране на държавно управление, какъвто и да е изходът от тези договаряния и когато и да завърши, ние би трябвало непременно би трябвало да приемем бюджет за 2023-та. Защото не можем да оставим страната, хората и стопанската система без поддръжка през тежките зимни месеци, а и през цялата последваща година, която се обрисува нелека ", съобщи водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова . Така тя стимулира настояването за чуването на служебния министър на финансите Росица Велкова за държавния бюджет за 2023 година в Народното събрание. 

" На второ място, от това, което анонсира служебния кабинет и служебния министър на финансите, сме обезпокоени от единия от разновидностите за бюджет, подготвян от служебния кабинет, в който се орязват или замразяват обществени заплащания ", съобщи Нинова. 

" Трети претекст да желаяме това чуване, е нашия сложен опит в предходни парламенти, в сходна обстановка, когато няма болшинство, водят се договаряния за държавно управление, тогава ние държахме третия мандат задоволително дълго с цел да се одобри бюджетът ", съобщи Нинова.

" Четвъртото нещо , което желая да кажа, то е най-много към сътрудниците от ГЕРБ . Нека да не позволяваме да се постанова практиката на контактьори. Видяхме, че опитът с контактна група да се създадат договаряния за сформиране на държавно управление, не докара до добър резултат. Предложението на господин Борисов в този момент пък да има контактна група сред нас, президента и служебния кабинет, в която да се разисква бюджетът, за нас е безусловно недопустимо. Това е Народното събрание. Това по волята на народа сме народните представители. това е мястото, където би трябвало да се одобри бюджет и нямаме потребност от контактьори, които в допълнение изкривяват така и така сложното положение на парламентарната народна власт и престижа на Народното събрание ", съобщи Нинова.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР