Ние никога не сме били толкова готови, колкото сме сега.

...
Ние никога не сме били толкова готови, колкото сме сега.
Коментари Харесай

Д-р Ботев: В момента хората са масово заразени от ваксинирани хора

" Ние в никакъв случай не сме били толкоз подготвени, колкото сме в този момент. Въпросът е във имунизациите и дали те ще свършат работа. Нещата ще бъдат решени, тъй като Съединени американски щати са подготвени и ще създадат ваксини, които ще бъдат панкоронавирусни - такива, каквито трябваше да създадат първоначално и нямаше да имаме проблем. В България имаме най-хубавите маски ", сподели хематологът доктор Чавдар Ботев в ефира на Bulgaria ON AIR.

 

Той добави, че има маски, направени с въглен от костилка на кайсия.

 

" Те могат да употребяват 2 месеца, могат да се перат. Струват 9 лева и са от доста прекрасен плат. Те не пропущат вируси, този въглен работи, само че това нещо някой да го е казвал? В целия свят са въвели PCR диагностика на бактерии и вуриси. Това при нас не се вкара. При нас микробиологията е една примитивна просвета. Когато желая да потвърдя бактериална зараза в белия дроб - употребявам PCR, подготвен, на 34 патогена, в това число с устойчивост ", уточни Ботев.

 

" Сега съм заставен да диря частни лица да се опитаме нещо да създадем, да имаме по-масово тази диагностика. А ние в случай че я имаме - няма да даваме тези глупави антибиотици. Всички, които са преболедували, ще бъдат предпазени значително от новия вид Омикрон. Тук казусът е дали тези, които са ваксинирани, имунизациите ще ги предпазят. Има два разновидността - да го прекарваме, бидейки имунизирани, или насрещен конфликт с вируса. При него ще има доста осакатени и доста проблеми ", безапелационен е той.

 

" Ваксинираните са най-опасните хора за неимунизираните, тъй като имунизациите са направени да пазят вътрешните органи, те не ви пазят лигавиците. И е изключително рисково, когато си сложите третата игла, имунитетът се насочва в тази посока и хващате вируса в дихателните пътища, и тези хора заразяват. В момента хората са всеобщо инфектирани от имунизирани хора. Имунизираните може да нямат признаци, вървят на посетители, заразяват околните си. Това са 90% от пациентите ми, те са в тежко положение ", добави доктор Чавдар Ботев.

 

Той отпътува за Турция, с цел да показа маските с въглен и с цел да вкара PCR диагностиката.

 

" Ще помоля микробиолозите да създадат национална тактика за антибиотиците. България и Албания са единствените страни в Европа, които нямат такава. И ето го резултата - джипитата си изписват, без да знаят какво ", възмути се хематологът.

 

" Ако сте преболедували - аз държа 6 месеца да не се ползва. А даже бих посъветвал и година. А тези, които са млади, в множеството страни имунизацията на Moderna е спряна за хората до 30 години. Ползва се Pfizer и Johnson and Johnson ", разяснява доктор Ботев.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР