Ние не трябва да забиваме нож в гърба на България,

...
Ние не трябва да забиваме нож в гърба на България,
Коментари Харесай

Сръбският президент: Не трябва да забиваме нож в гърба на България

Ние не би трябвало да забиваме нож в гърба на България, сподели сръбският президент Александър Вучич Александър Вучич – сръбски правист и политик. Александър Вучич е... към профила, съобщи белградското радио Б92.

Държавният глава на западната ни съседка през вчерашния ден преди да отпътува за днешната среща на върха в София от немския град Дюселдорф изясни за какво той ще участвува във форума на високо равнище в българската столица. "България направи и прави доста за нас. Ето за какво ние не можем и не би трябвало да забием нож в гърба на нашите съседи, които ни оказват помощ ", съобщи той.

Вучич се спря и върху отсъствието на испанския министър председател Мариано Рахой от срещата на върха ЕС-Западни Балкани. "Иберийската страна е член на клуба, наименуван Европейски съюз. Тя може да си разреши такива дейности. Ние не сме част от този клуб и не можем да си позволим такива действия ", уточни още водачът на Сърбия.

Рахой отхвърли да взе участие в срещата на върха сред водачите на блока и държавниците от Западните Балкани поради наличието на представител на Косово. Испания, дружно с Гърция, Кипър, Румъния и Словакия е измежду членките на Европейски Съюз, които не признават някогашната сръбска провинция за страна.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР