Ние не сме онова, които казваме, че ще правим. Ние

...
Ние не сме онова, които казваме, че ще правим. Ние
Коментари Харесай

Рутината зад успеха

„ Ние не сме това, които споделяме, че ще вършим. Ние сме това, което в реалност вършим, още веднъж и още веднъж “, споделя американската писателка Ейми Дикинсън.

Рутината е основата, върху която се гради дълготраен триумф. Тя ни дава конструкция и потребни привички, които ни поддържат в дните, когато не сме в оптимална форма и ни липсва мотивация. Освен това, положителната рутина е директно обвързвана с високата работливост.

С други думи, придържането към рутина е еднакво на постигането на повече неща за по-малко време. Това е и повода доста от най-успешните бизнесмени и предприемачи да имат прецизни графици, които съблюдават безусловно всеки ден. От компанията OnDeck, която обезпечава заеми на дребни компании, са решили да създадат къс разбор на навиците на някои от най-успешните бизнес водачи през днешния ден.

Ето по какъв начин трима известни милиардера възнамеряват дните си:

Джак Дорси, основен изпълнителен шеф на Twitter

Дорси става от леглото в 5 часа всяка заран. След това той отделя няколко часа за „ персонална грижа “, която включва 60 минути медитация, 6 благи джогинг и ледена баня, която да шокира системата му и да го приготви за деяние.

Според прочуването на OnDeck, Дорси има вяра, че строгата му утринна рутина му дава нужната психическа убеденост, с цел да може да се оправя с всички провокации, пред които го изправя живота. В известна степен тази негова доктрина може да бъде подкрепена научно. Според проучване на психолога от Станфордския университет  Кели Макгонигъл, когато ние се принуждаваме да вършим неща, които ни карат да се усещаме неловко, в действителност сътворяваме нервни пътища, които са директно свързани с психическата резистентност.

С други думи, психическата резистентност е нещо, което може да бъде научено и развито, стига да вложим нужните старания. Полагането на доста мъчно не е нещо непознато за Дорси, защото след интензивната му утринна стратегия за загряване следва 11-часов работен ден, който нормално завършва едвам след полущнощ

Илон Мъск, основен изпълнителен шеф на Tesla

Мъск мъчно намира време за сън. Това обаче не е изненадващо, имайки поради обстоятелството, че приказваме за човек, който революционизира автомобилната промишленост и постоянно изпраща ракети в орбита. Не е неочакван и обстоятелството, че той приблизително по шестнадесет часа дневно, в това число и през уикенда.

От OnDeck са открили, че Мъск възнамерява всекидневието си с прецизността, която бихте очаквали от ракетен инженер. От 7 сутринта до 12 на обяд Мъск отделя време за имейли, телефонни диалози и срещи с мениджърския си екип. Работният обяд е последван от разходка из фабриката на Tesla. От 6 до 9 вечерта е времето за фамилията. Следващ още имейли и срещи. Мъск заспива към 1 часа през нощта и шест часа по-късно още веднъж е на крайници.

Марк Кюбан, милиардер вложител и звезда от предаването Shark Tank

Инвеститорът милиардер Марк Кюбан е  изключително сполучлив бизнес водач, който има вяра, че „ дребното от време на време е повече “. Според прочуването на OnDeck отделя единствено шест часа дневно за ръководство на положението си от 4 милиарда $. Тези шест часа обаче са много интензивни.

Кюбан става към 5:30 сутринта и незабавно стартира работа. „ Бизнесът е моята утринна медитация. Ставам и незабавно стартирам да работя. Обичам да върша това “, споделя той. Той не завършва работа доникъде на деня и отделя към час в следобеда за обмисляне на идващите си цели.

По думите на Кюбан в бизнеса всичко опира до резултатите. „ Не мислете доста за това по какъв брой часа работите. Оценявайте триумфа на база вашите цели и постигнатите резултати. Определено е нужна много здрава работа, само че фокусът би трябвало да бъде върху това какво в действителност сте свършили “, поучава той.

Успехът не е инцидентен, той е нещо, което изисква обмисляне. Планът на всеки човек ще наподобява друго, тъй че не се стресирайте, в случай че обичате да си поспивате и не желаете да ставате от леглото в тъмните часове на денонощието, сходно на някои милиардери. Най-важното е да си създадете рутина, която да ви разреши да бъдете най-хубавата версия на себе си. Придържайте се към нея и ще превърнете печеленето в табиет.

.....................

Марсел Шванц , създател на Leadership From the Core, за

Превод и редакция: Георги Георгиев
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР