Ние не сме блокирали метрото. Аз не съм част от

...
Ние не сме блокирали метрото. Аз не съм част от
Коментари Харесай

Светослав Трайков: Не познавам хората, които спряха метрото. Държаха ме в ареста без да знам защо

Ние не сме блокирали метрото. Аз не съм част от хората, които са натиснали спешното копче, не ги познавам. Бях в метрото, само че това е право на всеки жител. 6 часа след задържането ми органите на реда ми споделиха за какво съм арестуван.
Това сподели Светослав Трайков, който е един от арестуваните през вчерашния ден и упрекнат в съучастничество в хулиганска демонстрация поради прекъсването на метрото чрез бутон за спешни обстановки на метростанцията при Софийския университет.

В метрото бях към обяд, описа още Трайков. Около 8 часа бяхме блокирали „ Орлов мост “ като част от антиправителствените митинги. Слязох в подлеза, с цел да си взема нещо за пиянство. Дойдоха няколко общителни служители на реда, които желаеха да ме арестуват, само че не ми споделиха за какво. Стоях и чаках много време да ми кажат за какво ме задържат. След много време ме вкараха в новата метростнация и там стояхме съвсем до 10 часа, когато се смениха се служителите на реда и ме закараха в 5-то районно.

Първите 3 часа не ми дадоха опция да се обадя, нито на околните си, нито на юрист. Това, че са ме задържали за безчинство ми го споделиха, когато ме пуснаха към 1 часа през нощта. Подписах декларация, че съм арестуван, в която нямаше претекстове за какво съм арестуван.

До колкото прочетох от медиите прекъсването на метрото е било за 7-8 минути, само че ръководството на мутрите е към този момент 11 години. Ако няколко минути биха могли да са смяна, бих приел това, което е направено, като форма на кротичък митинг.

Повдигнато ми е обвиняване за нещо от сорта за присъединяване в хулигански дейности, което е изцяло несъстоятелно. С това не могат да ме сплашат, аз отивам в този момент на площада и приканвам всеки да бъде там.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР