Ние не се отказваме от намаляване на ДДС не само

...
Ние не се отказваме от намаляване на ДДС не само
Коментари Харесай

ДПС иска по-ниско ДДС за целия хранителен сектор

Ние не се отхвърляме от понижаване на Данък добавена стойност освен на хляба, само че и за целия хранителен бранш. Така резултатът, който ние целяхме, ще е доста по-голям, само че за това би трябвало малко по-задълбочен разбор “, сподели водачът на Движение за права и свободи Мустафа Карадайъ.

Днес депутати от партията организираха среща в Народното събрание с представители на хлебопроизводителите, която е част от поредицата диалози, инициирани от Движение за права и свободи с разнообразни браншови организации поради предлагането им за въвеждането на диференцирано Данък добавена стойност за книги, самун и медикаменти. От придвижването желаят уверението на представителите на другите сектори, че по-ниският налог фактически ще докара до по-ниски крайни цени, с което тези артикули ще станат по-достъпни до потребителите.

" Най-високото Данък добавена стойност в хранителния бранш, по отношение на прилежащите страните и страни и тези от Европейски Съюз, е в България. Това води до предпоставки за развиване на „ сивия “ бранш и намаляването на конкурентоспособността на нашите производители “, акцентира Карадайъ.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР