Ние много ясно заявихме, че ГЕРБ победиха, а Продължаваме промяната

...
Ние много ясно заявихме, че ГЕРБ победиха, а Продължаваме промяната
Коментари Харесай

Асен Василев: Не виждаме партньор в БСП, Промяната ще е опозиция

Ние доста ясно декларирахме, че ГЕРБ победиха, а " Продължаваме промяната " остава съпротива. Също казахме, че ще бъдем градивна съпротива и това не значи, че ще гласуваме на инат. С ГЕРБ имаме сходни позиции. А Българска социалистическа партия не са евентуален съдружен сътрудник към този момент, тъй като поддържат връщането на хартиената бюлетина.Това съобщи депутатът от " Продължаваме промяната " Асен Василев пред Българска национална телевизия.

" Хартиената бюлетина е метод да се върне статуквото на власт - това е ключът към локалните избори. На предните локални избори имаше съвсем 500 000 невалидни бюлетини ", добави той.

По думите му, в случай че вторият мандат се връчи на " Продължаваме промяната ", те ще проведат диалози с " Демократична България ".

" ГЕРБ показаха, че одобряват бюджетният недостиг да бъде 2,1 %. Напълно допустимо е всички финансови политики да се осъществят и да не се нарушава фискалната дисциплинираност. Черните сюжети няма да се осъществят ", уточни той.

" Служебният министър нарушава закона сега, това е политика на замразяването на приходите ", сподели Василев, по отношение на предлагането на служебния кабинет за удължение на държавния бюджет.

" Не се тормозим от енергийния министър ", сподели Василев, след като  днес служ. министър на енергетиката Росен Христов се яви в Националната следствена работа, където беше свикан като очевидец по следствието за прекъсването на контракта за доставките на газ от " Газпром ".

Василев изясни, че Политическа партия са почнали предварителни диалози с " Демократична България ", при положение, че вторият мандат отиде при тях. Според него обаче, няма вид да се беседва с Българска социалистическа партия, които не са евентуален съдружен сътрудник, защото има " огромен разлом, във връзка с хартиената бюлетина ".

" Няма по какъв начин да има парламент, без да е подсилен от ГЕРБ, Движение за права и свободи или Възраждане. Това е математиката ", уточни Василев.

Василев отхвърли подозренията за съществено разединение в " Продължаваме Промяната ", откакто на гласуването за покупка на изтребители се оформиха две крила в парламентарната група на Политическа партия.

" Твърде сме млади с цел да има разнобой ", разгласи Василев, и уточни, че всеки е свободен да гласоподава както откри за добре.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР