Ние имаме приятелски отношения. Ще намерим решение и по въпроса

...
Ние имаме приятелски отношения. Ще намерим решение и по въпроса
Коментари Харесай

Зоран Заев: С България ще решим въпроса за Гоце Делчев, това ще бъде победа за двете страни

" Ние имаме другарски връзки. Ще намерим решение и по въпроса обвързван с Гоце Делчев. В Договора за другарство написа, че имаме обща история. Следователно би трябвало дружно да намерим решение ". Това сподели довечера някогашният министър председател на Северна Македония и водач на ръководещия Социалдемократически съюз /СДСМ/ Зоран Заев във връзка последните остри мнения измежду избрани среди в Скопие във връзка с българската позиция за бъдещето на двустранните ни връзки, съобщи БГНЕС.
" По време на последната среща приказвах с премиера Бойко Борисов и по този въпрос. Вижте, всичко е доста просто. Борисов признава македонският език, който е съставка от Договора ни за другарство с България. И това е по този начин, освен тъй като там е записано - македонски според Конституцията на РМ и български според Конституцията на Република България. Договорът бе подписан на български и македонски от нас двамата. Когато приказваме с тях, те нямат проблем по този въпрос ", сподели Зоран Заев пред " ТВ 24 ".
" Българската страна изрично желае да се откри решение на историческите въпроси. Намерихме решение за Цар Самуил, за Кирил и Методий, за Климент и Наум и така нататък Ще намерим решение и за Гоце Делчев. Гражданите би трябвало да схванат, че това е победа и за двете страни ", сподели още водачът на СДСМ.
Според Заев последното напрежение е провокирано от " националистическата съпротива в районен съд Македония, която още веднъж залага на популизма по чисто политически цели заради идните избори ". " Ние доказахме, че имаме потенциал да построяваме другарство. Ясно е кой основава и търси разправии ", сподели още някогашният министър председател.
Зоран Заев се разгласи за бързо осъществяване на предварителните парламентарни избори. Вотът трябваше да се състои на 12-ти април, само че заради пандемията на ковид те бяха отсрочени. В момента страната се ръководи от служебно държавно управление, в което вземат участие и министри от опозиционната ВМРО-ДПМНЕ.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР