Ние даваме възможност на Министерски съвет да прецени какво можем

...
Ние даваме възможност на Министерски съвет да прецени какво можем
Коментари Харесай

Ананиев за допълнителната помощ за Украйна: МС ще прецени какво можем да си позволим

Ние даваме опция на Министерски съвет да реши какво можем да си позволим. Сега няма какво да се лъжем – България има своите военни дефицити “. Така депутатът от „ Продължаваме промяната “ Настимир Ананиев разяснява решението на парламентарната външна комисия от през вчерашния ден за спомагателната помощ за Украйна.



След като 3 седмици спориха, четирите партии в ръководещата коалиция стигнаха до решение да предложат 3 типа помощ на Украйна – техническа, финансова и филантропична.

Лично аз бях доста шокиран от зверствата в Буча и бих подкрепил Украйна във всяко едно отношение. От една страна имаме агресор от другата страна имаме страна, която е нападната. Ние сме член на Европейския съюз и на НАТО. Много е ясно на коя страна сме ние и би трябвало да помогнем с всичко, което е допустимо, съобщи Ананиев.

Очаква се през днешния ден решението за спомагателната помощ за Украйна да се разисква и гласоподава в пленарната зала.

Депутатът от Демократична България разяснява и решението на Народното събрание от през вчерашния ден на строителните компании да се изплатят 50% от дължимите суми по договорите за ремонт на пътищата. Останалите 50% ще бъдат изплатени след проверка.

Фирмите, които имат сертифицирана осъществена активност ще получат 50%, само че за вторите 50% ще би трябвало да минат през развой на надзор. Това беше доста значимо за нас, а не да разпитаме един празен чек за това, което са сътворили ГЕРБ, изясни Ананиев. Той признава, че решението на Народното събрание не е съвършено, само че по думите му то е най-хубавото в тази обстановка.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР