Нидерландското външно министерство обяви днес, че води разследване във връзка

...
Нидерландското външно министерство обяви днес, че води разследване във връзка
Коментари Харесай

Нидерландия разследва нелегални офиси на китайските служби на своя територия

Нидерландското външно министерство разгласи през днешния ден, че води следствие по отношение на информации, според които Китай нелегално е отворил свои полицейски офиси на нидерландска територия, с цел да държи под око дисиденти, оповестяват локални медии.

" Министрите на правораздаването и на външните работи взеха поради отчета на (неправителствената организация) " Сейфгард дифендърс " (Safeguard Defenders) и се отнасят съществено към информациите, съдържащи се в него ", съобщи пред Франс прес Максим Ховенкамп, представител на външното министерство.

" Министерството на външните работи понастоящем води следствие по отношение на така наречен полицейски центрове. След като си изясним обстановката, ще вземем нужните ограничения ", сподели още представителят.

Според нидерландски медии чиновниците в двата китайски " офиса ", единият от които се намира в Амстердам, а другият - в Ротердам, са давали тип, че оказват дипломатическо подпомагане на китайски жители. Нидерландските управляващи обаче не са били осведомени за откриването на тези офиси.

" Полицейските офиси " в действителност са имали за задача да запушват устата на китайски опозиционери, обявиха нидерландската телевизия RTL и уеб сайтът за проверяваща публицистика Follow the Money, които се базират на китайски отстъпник, който живее в Нидерландия.

Китайското външно министерство съобщи, че тези информации са " изцяло погрешни " и че единственото предопределение на офисите е да оказват помощ на китайски жители, като да вземем за пример възобновяване на свидетелства за ръководство на моторно транспортно средство.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР