Нидерландското издание Voetbalzone избра мача между ЦСКА и Левски за

...
Нидерландското издание Voetbalzone избра мача между ЦСКА и Левски за
Коментари Харесай

В Нидерландия избраха мача ЦСКА - Левски за Дерби на седмицата

Нидерландското издание " Voetbalzone " избра мача сред ЦСКА и Левски за " Дерби на седмицата " в рубриката си, в която показва огромните мачове в по-малките шампионати.

" Скандалният мач от Първа лига сред ЦСКА София и Левски София е плануван за 7 октомври ", стартира материалът на нидерландците.

" Хвърляне на камъни и фойерверки по противниковия щаб, треньор, ударен със снежна топка (б.р. - Стойчо Младенов), всичко се е случвало в столичното дерби сред Левски и ЦСКА. Мачът би трябвало да се играе на Националния стадион, с цел да се предотврати вандализъм. Стадион " Васил Левски " е единственият, на който могат да се съберат домакинските и гостуващите почитатели, без стадионът да бъде съборен от гости ", продължава текстът.

" ЦСКА беше разгласен в неплатежоспособност през 2016, откакто имаше задължения от над 40 милиона евро. Основаха ЦСКА и ЦСКА 1948. Повечето почитатели останаха при ЦСКА София. Основните акционери на Левски Васил Божков и Георги Попов бяха задържани в ОАЕ през 2020 по съмнение за измами и ирганизирана престъпност. Клубната легенда Наско Сираков стана мажоритарен притежател.

Почти всяко издание на дербито има контузени от фойерверки, само че последователите пазят Националния стадион недокоснат, тъй като и едните, и другите го почитат. Този сезон най-сетне наподобява спокойни и към двата клуба. Обещават дерби, в което още веднъж последователите ще допринесат с цялостна мощ ", завърша " Voetbalzone ".
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР