Нидерландският производител на автомобилни навигации TomTom обяви напълно интегриран AI

...
Нидерландският производител на автомобилни навигации TomTom обяви напълно интегриран AI
Коментари Харесай

Изкуствен интелект в колите ще командва отварянето на прозорците с гласа на шофьора

Нидерландският производител на автомобилни навигации TomTom разгласи " изцяло интегриран AI авто помощник ". Този AI помощник би трябвало да се появи в информационно-развлекателните системи в колите в близко бъдеще. Компанията дава обещание, че ще предложи " по-сложно гласово взаимоотношение ".

Това ще разреши на потребителите да приказват със системата по натурален метод. Тогава водачите ще могат да ръководят навигацията доста по-лесно и безвредно, да намират станции по маршрута, системи за ръководство в автомобила, да отварят прозорци и да правят съвсем всички действия по време на шофиране.

Компанията, известна с създаването на GPS платформи, се сплоти с Microsoft, с цел да създаде този AI помощник. Технологията употребява огромните езикови модели на OpenAI, както и артикули на Microsoft като Azure Cosmos DB и Azure Cognitive Services. Cosmos DB е мултимоделна база данни, а Cognitive Services са набор от API за потребление в AI приложения.

TomTom показва, че гласовият помощник ще бъде интегриран в разнообразни интерфейси, предлагани от водещите производители на коли. TomTom твърди, че автомобилните компании ще запазят контрола върху своята марка и главните характерности, когато употребяват този нов гласов помощник. Така изкуственият разсъдък може да се появи в транспортни средства от разнообразни производители. Компанията не е оповестила окончателните сътрудници измежду известните производители на коли. Въпреки това, TomTom възнамерява да включи тяхната технология в техния личен дигитален кокпит.

През юни Mercedes разгласи тримесечна бета стратегия, която включва внедряването на ChatGPT в определени модели. TomTom ще покаже своя AI помощник на софтуерното ревю CES в Лас Вегас през януари.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР