Нидерландският елитен клуб АЗ Алкмаар обяви 43 забрани за свои

...
Нидерландският елитен клуб АЗ Алкмаар обяви 43 забрани за свои
Коментари Харесай

В Нидерландия: Забраниха на 43-ма да посещават мачове

Нидерландският първокласен клуб АЗ Алкмаар разгласи 43 забрани за свои последователи да посещават стадиона, откакто хулигани нападнаха почитатели на Уест Хям в реванша от полуфиналите в Лигата на конференциите, който се игра на 18 май, оповестява Агенция Франс Прес.

" АЗ издаде 43 забрани за навестяване на стадиона като реакция за случаите предходната седмица. Това визира хората, които бяха забъркани в случаите на европейския полуфинал на тима ", обявиха от клуба в официално съобщение.

АЗ Алкмаар удостовери, че се води престъпно следствие от нидерландската полиция. Вече са задържани 14 души поради случаите.

" Не е изключено да има и други забрани за навестяване на стадиона на национално равнище ", прибавиха от клуба.

От АЗ Алкмаар също по този начин оповестиха, че се разискват ограничения за сигурност с способените органи преди срещата от Ередивизи против ПСВ Айндховен в неделя.

" Идеята е хиляди последователи на АЗ Алкмаар, които имат положителни планове, да могат да участват на прелестен мач ", подчертаха от клуба.
Инцидентите в Нидерландия станаха, откакто Пабло Форналс вкара надвит гол за Уест Хям в добавеното време на мача, което обезпечи първи европейски край на лондонския клуб от 47 години насам. Тогава маскирани почитатели на АЗ Алкмаар се пробваха да нахлуят на трибуната, която бе непокътната за близки на играчите на Уест Хям и хора от щаба.

Мениджърът на британския отбор Дейвид Мойс призна, че е бил обезпокоен за сигурността на фамилията си.

Нидерландия е разтърсвана от принуждение по футболните игрища, като този сезон има повече от дузина произшествия, като през април халфът на Аякс Дейви Клаасен бе ранен от запалка, хвърлена от трибуните на дербито с Фейенорд.
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР