Нидерландия стартира участието си на Световното с трудна победа с

...
Нидерландия стартира участието си на Световното с трудна победа с
Коментари Харесай

Нидерландия измъкна успеха срещу Сенегал

Нидерландия започва присъединяване си на Световното с сложна победа с 2:0 над Сенегал в мач от група А. Попаденията бяха дело на Коди Гакпо и Дави Клаасен в края на дуела. Вчера в другата среща от карето Еквадор се наложи над домакина Катар с 2:0.

Сенегал сътвори заплаха посредством Булайе Диа още в 1-ата минута, само че ударът му се отби в неприятелски състезател и излезе в корнер. Малко по-късно Нидерландия отговори с отличен пробив на Коди Гакпо, само че Стивън Бергвайн не съумя да засече топката.

В 17-ата минута Гакпо получи подаване отдясно и центриране, а в наказателното поле Дейли Блинд игра с топката, само че ударът му бе неакуратен. Две минути по-късно „ лалетата “ сътвориха чудесна обстановка, при която Бергвайн изведе Френки де Йонг самичък против вратаря, само че полузащитникът на Барселона се забави и разреши на съперник да му отнеме.

В 25-ата минута Исмаила Сар проби отляво и опита подъл удар в далечния ъгъл, само че Върджил ван Дайк мазета с глава в корнер. 120 секунди по-късно Ван Дайк бе оставен непокрит в полето на Сенегал, само че стреля неопределено в навън.

През втората част Нидерландия още веднъж стартира по-активно. В 53-ата минута Ван Дайк засече центриране от ъглов удар, само че топката мина на сантиметри над напречната греда. 

Идриса Гей в 59-ата минута опита по акробатичен метод да засече центриране на собствен съотборник, като само съумя да прати топката настрана от задачата. Шест минути по-късно Диа бе изведе в добра позиция, а ударът му от дребен ъгъл бе отразен от Андрийс Нопер.

В 72-ата минута Шейху Куяте получи травма след конфликт с Френки де Йонг, след което футболистът на Сенегал беше изнесен на носилка от терена. Малко по-късно Сар откри Гей пред наказателното поле, който насочи удар, само че Нопер съумя да избави.

Развръзката в срещата настъпи в 84-ата минута, когато Френки де Йонг центрира в наказателното поле, а Коди Гакпо с глава насочи топката в мрежата на Менди и Нидерландия поведе с 1:0 с първия си удар във вратата. За младия нападател на ПСВ " Айндховен " това бе първи гол на международни финали. 

Секунди по-късно Папе Гей бе изтърван от отбраната на „ лалетата “, само че ударът бе отразен от Нопер.

В деветата минута от добавеното време Мемфис Депай насочи удар, който бе отразен от Менди, само че при добавката Дави Клаасен повиши на 2:0.
Още по темата
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР