Нидерландия стана първата европейска държава, на територията на коята се издават автоматизирани

...
Нидерландия стана първата европейска
държава, на територията на коята се
издават автоматизирани
Коментари Харесай

Автоматизирана глоба в Нидерландия за употреба на мобилен телефон зад волана

Нидерландия стана първата европейска държава, на територията на коята се издават автоматизирани санкции за употреба на мобилен телефон по време на управлението на автомобил.

За регистрирането на нарушаването, държавната администрация употребява умни камери, които са в положение да регистрират дали лидерът държи мобилен телефон и при позитивен резултат, автоматично изпраща фотографията към компетентните органи. Там се преценява дали водачът е в действителност в нарушаване и при удостоверение, санкциите се разпращат автоматично.

Автоматичната система снима всяко превозно средство, само че посредством на специалното ъглово позициониране на техниката, на фотографията излизат само челната част на автомобила с регистрационния му номер и горната част на предното табло, респективно и на ръцете на лидера.

От Европейската комисия по транспортна безопасност анонсират, че по време на една от тестовите етапи на автоматизираната система в Нидерландия, само за 6 часа, две камери са снимали 400 водача да държат мобилните си телефони по време на ръководство.
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР