Нидерландия ще затвори най-голямото газово находище в Европа на 1

...
Нидерландия ще затвори най-голямото газово находище в Европа на 1
Коментари Харесай

Най-голямото газово находище в Европа остава в историята

Нидерландия ще затвори най-голямото газово находище в Европа на 1 октомври 2024 година след години на трусове, макар световните енергийни терзания, провокирани от войната на Русия в Украйна, оповестява.

Населението, живеещо наоколо до площадката за рандеман на газ в Гронинген, страда повече от две десетилетия поради трусове, които са директно приписвани на сондажни интервенции.

Газовите кладенци в находището Гронинген, което е намерено през 1963 година, ще останат отворени още една година при положение на извънредно студена зима, само че по-късно ще бъдат затворени вечно през октомври 2024 година
 Канадската Dundee придобива 75% от непроучено златно находище в България
Канадската Dundee придобива 75% от непроучено златно находище в България

" Иглика " се намира на територията на общините Болярово и Елхово

" Ние в действителност стопираме кранчето ", сподели Ханс Вийлбрийф, холандският министър на добивната индустрия.

Вийлбрийф сподели в изказване, че това е значим миг след десетилетия рандеман на газ и изключително последствията от този рандеман на газ за жителите на Гронинген.

" Проблемите на жителите на Грьонинген към момента не са решени и за жалост земетресенията ще продължат през идващите години, само че източникът на цялото злощастие ще бъде затворен. "

Въпреки че добивът на газ от находището беше съвсем редуциран до нулата през последните няколко години, нидерландското държавно управление поддържа обекта работещ заради световната енергийна неустановеност, провокирана значително от нашествието на Русия в Украйна през февруари 2022 година
 Турция чака
Турция чака " война " за редкоземни минерали: Как ще употребява новото си " оръжие " - второто най-голямо находище в света?

Южната ни съседка лимитира оптимално продажбите на руда

Счита се, че газът от находището Гронинген е доставил 363 милиарда евро (395 милиарда долара) на холандската хазна от началото на производството през 60-те години на предишния век.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР