NFT технология се грижи за безопасността на учениците в Австралия(снимка:

...
Коментари Харесай

В Австралия следят с NFC училищните автобуси


NFT технология се грижи за сигурността на учениците в Австралия
(снимка: CC0 Public Domain)

Австралийските възпитаници, които пътуват с учебен рейс, към този момент ще би трябвало да се записват при качване и слизане посредством NFT система. Мотивите за въвеждане на технологията бяха аргументирани от просветителни управляващи по този начин: сигурността и благосъстоянието на учениците са отпред на политиките и процедурите на всички учебни заведения в днешната предизвикателна среда.

Новите онлайн системи наблюдават придвижването на рейсовете при събиране и транспортиране на учениците, „ работейки за обезпечаване на мира както на родителите, по този начин и на учителите в днешната „ хибридна ” просветителна система ”, отбелязва. Първите внедрявания към този момент обгръщат рейсове за 200 учебни заведения с общо 1000 транспортни средства.

„ Използвайки най-новата технология за ръководство на придвижването на децата в и отвън рейсовете по време на ежедневни пътувания от и до учебното заведение, както и при учебни екскурзии, сигурността се подсигурява посредством видимост ”, споделя Крейг Макинтайър, основният изпълнителен шеф на RollCall – фирмата-внедрител на технологията.
още по темата
Системата стартира с обмисляне на маршрутите на учебния рейс в цифров формат. Автобусните спирки се основават благодарение на тествани действителни адреси; по-късно, посредством „ плъзгане и стартиране ” на спирките по маршрутите се образуват огромни транспортни мрежи, обслужващи учебните заведения.

Учениците употребяват – или жетони, или смарт-карти – които допират на регистриращо устройство в предната част на рейса. Устройството разполага с екран, показващ на лидера местата, където би трябвало да спре, кой би трябвало да се качи или слезе от рейса и в какъв брой часа би трябвало да е на всяка от тези спирки.

След сканирането посредством NFC на ученика автоматизирано се изпращат данни до родителите и учебния личен състав, тъй че те имат цялостна видимост по време на цялото транспортно пътешестване. Училищният личен състав може когато и да е да види тъкмо кои възпитаници са на път за учебно заведение.

Като скъп аспект на технологията се показва още подобряването на успеваемостта, намаляването на броя на ръчните процеси и редуцирането на разноските за поддръжка.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР