НФСБ внесе сигнал до главния прокурор Сотир Цацаров за купуване

...
НФСБ внесе сигнал до главния прокурор Сотир Цацаров за купуване
Коментари Харесай

НФСБ внесе сигнал до главния прокурор за купуване на гласове

НФСБ внесе сигнал до основния прокурор Сотир Цацаров за пазаруване на гласове на провелите се през май евроизбори. В него са посочени са над 15 случая, като са дадени съответни имена, адреси и схеми за разпространяване на суми против пазаруване на гласове за Движение за права и свободи.

Сигналът е импортиран от водача на НФСБ Валери Симеонов и депутатите от партията му Валентин Касабов и Христиан Митев.

" Настояваме да извършите инспекция и в обитаемоте места в Северна България, изброени по-долу, защото е впечатляващо всеобщото гласоподаване за листата за евродепутати на Движение за права и свободи в изборни секции, обслужващи региони и махали с преобладаващо циганско население “, показват създателите на сигнала и цитират врачанските села Малорад, Галиче, Бутан, Лесура, както и плевенското село Буковлък.

Проверка на Mediapool в изборните протоколи демонстрира, че в Малорад Движение за права и свободи е получили 305 гласа на евровота, а втора мощ е ГЕРБ с 229.

От НФСБ не са популяризирали обществено информация за пазаруване на гласове, която са дали със сигнала до основния прокурор. Описали са обаче схемата в село Бутан, община Козлодуй. Казват, че там " по данни на кмета на село Бутан е осъществено всеобщо проведено възнаграждение против гласоподаване в интерес на Движение за права и свободи, това е ставало в магазин за хранителни артикули ".
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР