Независимо от заявената политическа воля и инвестираните сериозни средства в

...
Независимо от заявената политическа воля и инвестираните сериозни средства в
Коментари Харесай

Дадени са милиони за Миг-29, а летците в Графа не летят?!

Независимо от декларираната политическа воля и вложените съществени средства в поддръжката на съществуващата техника, към момента нямаме нужното количество изправна авиационна техника. Нальотът е фрапантно дребен - по-малък от предходни години. Това съобщи президентът Румен Радев в отговор на журналистически въпроси при визитата си в авиобаза „ Граф Игнатиево “.
Командирът на 3-та авиобаза бригаден военачалник Димитър Петров осведоми висшия главнокомандващ за общата подготовка на военното формирование, опциите за осъществяване на задания, положението на авиационната техника и на инфраструктурата. /За казуса Фрог нюз писа реди време./

Личният състав влага в бъдещето за дълбока промяна на авиобаза „ Граф Игнатиево “ към бъдещия изтребител и бъдещите бойни качества. Това е голямо натоварване за хората, проблемите са съществени и изискват неотложни и политически, и организационни ограничения и поддръжка, съобщи Румен Радев. Върховният главнокомандващ поздрави персоналния състав, че в тежки условия на рисково дребен брой летателни часове работят за поддържане на качества, придобиване на нови, за защита на въздушното пространство, гарантиране на сигурност на полетите.

Държавният глава прикани за още по-енергични ограничения от Министерството на защитата и от Командването на Военновъздушни сили за основаването на нужните условия за задоволителна летателна активност. Малкият нальот рефлектира върху бойните качества, готовността за дежурство и най-много сигурност на полетите, добави Румен Радев.

300 милиона контракти за МиГ-29, подписани от МО! КЪДЕ СА ПАРИТЕ? ЗАЩО ЛЕТЯТ САМО 4-5 САМОЛЕТА? ЗАЩО НА ПОВЕЧЕТО ЛЕТЦИ НАЛьОТЪТ Е 10 ЧАСА ГОДИШНО? Това написа във фейсбук притежателят на авиационния уебсайт Pan.bg.

Думите на президента Румен Радев и на авиационните публицисти от спцеиализирания уебсайт удостоверяват написното преди време във Фрог, че изтребителите МиГ-29 са на земята, а милионите, дадени са поправки, са се изпарили. От министерството на защитата дадоха отговор на поставените проблеми, само че не убедиха с изнесените обстоятелства, че пообожението е розово.

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР